Meglepő, ki örökli II. Erzsébet legféltettebb kincseit

II. Erzsébet hű társai voltak a kutyái, akiknek most eldőlt a sorsa: nem Károlyékhoz, nem is Vilmosékhoz kerülnek.

2022. szeptember 12., 11:57

Szerző:

II. Erzsébetről köztudott volt, hogy imádta corgijait, így a királynő elhunytát követően rögtön beindultak a találgatások, hogy vajon mi lesz most az ebek sorsa.

Minden bizonnyal arra tippeltek volna a legtöbben, hogy a kutyák most az új királyhoz, Károlyhoz kerülnek, esetleg az ő legidősebb fia, Vilmos herceg és családja veszik át az ebeket. Nos, nem ez a helyzet.

A People magazin számára egy bennfentes megerősítette, hogy a kutyákat András, yorki herceg és egykori felesége, Sarah Ferguson yorki hercegné kapják meg. Íme a döntés oka:

„a kölyköket annak idején a hercegné találta meg, és a herceg ajándékozta őket Őfelségének”.

András herceg és felesége ugyan 1996-ban elváltak, de azóta is közös otthonban élnek és jó viszonyban maradtak egymással. Sőt, Sarah Ferguson a királynővel is jó viszonyban maradt, például kutyát sétáltatni is együtt mentek alkalmanként. II. Erzsébet így aztán kapott is kutyákat második legidősebb, hírhedt fiától és annak feleségétől, de a múlt héten elhunyt uralkodó 2010-ben kijelentette, hogy idős korára tekintettel nem fog több állatot örökbe fogadni. Így a most yorki hercegékhez (vissza)kerülő ebek mind legalább 12-13 évesek lehetnek.

András herceg az utóbbi években rendkívül komoly botrányokba keveredett, titulusait és katonai címeit visszavonták, de úgy tűnik, haláláig ő maradt édesanyja kedvenc gyermeke.

További információk II. Erzsébet halálával kapcsolatosan

Harry hercegnek ezentúl meg kell hajolnia édesanyja egykori riválisa, Kamilla királyné előtt

Harry herceg először szólalt meg II. Erzsébet haláláról – íme szívbemarkoló sorai

Erzsébet királynő ott halt meg, ahol a legboldogabb volt

(Kiemelt kép: The Queen's Corgis Instagram)