A nagy kérdés, hogy mi lesz Erzsébet királynő kutyáinak a sorsa

Erzsébet királynő imádta a kutyáit. 

2022. szeptember 9., 12:03

Szerző:

Erzsébet királynő halála az egész világot sokkolta. A 96 éves brit uralkodót nem csak a családja és a nép fogják hiányolni, hanem imádott házikedvencei is. II. Erzsébetnek a 70 éves uralkodása alatt több mint 30 corgi fajtájú kutyája volt. A kérdés már csak az, hogy mi lesz az ebek sorsa a tragédia után.

Erzsébet királynő csupán 7 éves volt, amikor megkapta az első pembrokeshire-i walesi corgiját az édesapjától. II. Erzsébet állatszeretete az egész életét végig kísérte, sőt ő maga is tenyésztett corgikat. Az állatok a brit királyság szimbólumává váltak világszerte. Állítólag a királynő annyira ragaszkodott hozzájuk, hogy az egyiküket még a nászútjára is magával vitte.

Erzsébet királynő a Susan nevű kutyáját kapta a 18. születésnapjára, akinek több kölyke is született. Susan volt az, akit a királynő a nászútjára is magával vitt 1947-ben. Amikor Erzsébet Károly herceggel volt várandós rengeteg olyan cikk jelent meg a brit lapokban, ahol tanácsot adtak neki, hogy mit csináljon abban az esetben, ha a kutya féltékeny lesz a kisbabára. 

Utoljára 2021 márciusában érkezett két új corgi kiskutya Erzsébet királynőhöz, amikor a férje, Fülöp herceg már sokat betegeskedett és kórházba került. A királynőnek több dorgi kutyája is volt, ami a tacskó és a corgi keveréke. 2021 májusában az egyik kiskutya elhunyt, ami érthető módon nagyon megviselte a királynőt, de júniusban András herceg és a lányai megajándékozták egy másik ebbel. 

Az elhunyt királynő kutyái egyébként elképesztő luxusban élnek, valamint speciális étrendjük is van. A finom falatokat ezüsttálcán kapják meg, valamint gyönyörű fonott kosarakban hajthatják álomra a fejüket. Minden királyi rezidencia közelében kaptak egy külön területet, ahol szabadon vándorolhatnak - írja a Daily Mail.

Érdekesség, hogy állítólag Fülöp herceg egyáltalán nem volt oda a corgi fajtájú kutyákért, mert szerinte túl sokat "tépáznak", helyette inkább a labradorokat részesítette előnyben. Nos, Erzsébet királynő férje ennek ellenére is több mint 70 évig kitartott a felesége mellett és még az ebeket is elviselte. 

2018-ban kiderült, hogy Erzsébet királynő minden kutyája királyi birtokon lett eltemetve. A temetéseket Őfelsége főkertésze végezte, miközben ő felügyelte a szomorú pillanatot. Az állatoktól mindig méltó módon elbúcsúztak és emlékhelyet is kaptak. 

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a kutyusok sorsa, de valószínűleg valaki a családból fogja átvállalni, hogy gondozza őket és törődik velük. 

Még több hír a tragédiáról

Erzsébet királynő halála: a család nem várta meg Harry herceget a tragikus bejelentéssel

Erzsébet királynő ott halt meg, ahol a legboldogabb volt

Újabb szívszorító részletek Erzsébet királynő haláláról, a család több tagja nem ért oda időben