Erzsébet királynő halálával Kamilla királyné lesz

Erzsébet királynő halála az egész világot megrázta. 

2022. szeptember 9., 06:47

Szerző:

Mint megírtuk, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő. A trónörökös III. Károly király lett. Kiderült azonban, hogy Károly felesége, Kamilla hercegné is fontos megszólítást fog kapni - írja a nypost

II. Erzsébet idén februárban, a trónra lépésének a 70. évfordulója alkalmából először beszélt a menyéről és arról, hogy mit kíván:

„és amikor az idő beteljesedik, és a fiam, Károly lesz a Király, tudom, hogy ő és a felesége, Kamilla ugyanazt a támogatást fogja kapni, mint amiben én is részesültem; és őszinte kívánságom, hogy amikor amikor ez az idő elérkezik, Kamilla királynéként legyen ismert, miközben hűen szolgál tovább.”

A 73 éves király feleségének még II. Erzsébet engedélyezte, hogy felvehesse a királyné címet. A döntést valójában már évekkel ezelőtt meghozták. Erzsébet királynő is úgy érezte, hogy Kamilla megérdemli a posztot, annak ellenére, hogy az első férjétől elvált. Korábban szigorúbb szabályok vonatkoztak a királyi család tagjaira és például Erzsébet királynő nagybátyja is azért mondott le a trónról, mert nem lehetett volna a felesége a nő, akit szeretett, mert az kétszer elvált. Azonban ettől függetlenül, Kamilla nem marad királyné és nem marad a trónon, ha Károly előbb meghal mint ő. 

Még több hír Erzsébet királynő haláláról

Szívszorító: Itt az első fotó Harry hercegről Erzsébet királynő halála után

Erzsébet királynő állapota válságos, de Meghan Markle mégsem utazik Skóciába

(Kiemelt kép: Shutterstock)