Erzsébet királynő ott halt meg, ahol a legboldogabb volt

Erzsébet királynő egyik kedvenc helye volt Balmoral. 

2022. szeptember 9., 09:18

Szerző:

Erzsébet királynő csütörtök délután hunyt el a skóciai Balmoralban. A 96 éves uralkodó a skót földi kastélyban volt a legboldogabb. A birtok azóta van a királyi család tulajdonában, hogy a királynő üknagyapja, Albert herceg megvásárolta 1852-ben. Talán II. Erzsébet maga is tudta, hogy ez az a hely, ahol örökre távozni szeretne az élők sorából. 

A Windsor család életében mindig is fontos szerepet játszott a balmorali rezidencia, a királynő általában minden évben augusztustól októberig ott tartózkodott. Ez volt az a hely, ahol II. Erzsébet szabadnak érezte magát, lovagolt, szarvasokat lesett, futott és még a helyi táncokra is eljárt - írja az ABC.

Balmoral azért is volt különleges Erzsébet királynő számára, mert itt bontakozott ki a románcuk a férjével, Fülöp herceggel, akivel több mint 70 évig voltak egymás mellett jóban-rosszban. A házasságuk alatt rengetegszer ellátogattak a kastélyba a gyerekeikkel és az unokáikkal, hogy egy kicsit elvonuljanak a zajos Londonból. 

Kislányként szintén rengeteget járt Balmoralban Erzsébet királynő. A 70 évig trónon ülő brit uralkodó élete hatalmas fordulatot vett, amikor az édesapja király lett. A 10 éves Erzsébet ezután csak Balmoralban érezte azt, hogy egy normális gyerek életét élheti. 

A balmorali kastélynak 52 hálószobája van, valamint a hely különlegessége, hogy alig változtattak rajta valamit, szinte minden úgy van, ahogy azt a néhai Viktória királynő akarta. 2012-ben Eugénia hercegnő is őszintén vallott arról, hogy úgy gondolja a nagymamája Balmoralban a legboldogabb. 

Még több hír Erzsébet királynő haláláról 

Újabb szívszorító részletek Erzsébet királynő haláláról, a család több tagja nem ért oda időben

Szívszorító: Itt az első fotó Harry hercegről Erzsébet királynő halála után

Erzsébet királynő halálával Kamilla királyné lesz

Kiderült, mikor halt meg pontosan Erzsébet királynő

(Kiemelt kép: Shutterstock)