Harry herceg először szólalt meg II. Erzsébet haláláról – íme szívbemarkoló sorai

Harry herceg több nap elteltével hétfő délelőtt jelentette meg gyászközleményét.

2022. szeptember 12., 11:13

Szerző:

II. Erzsébet brit királynő a múlt héten csütörtökön hunyt el, és unokája, Harry herceg most, hétfőn délelőtt tette közzé ezzel kapcsolatos közleményét a Buckingham palota hivatalos Instagramján. A herceg, aki néhány évvel ezelőtt a királyi családot és életet elhagyva Amerikába költözött, most a következőket írja:

„nagymamám, Őfelsége, a Királynő életének ünneplése – és elvesztésének gyászolása – mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy az ő elkötelezettsége a szolgálat és kötelesség iránt milyen sokak számára iránytűül szolgált. Az egész világon mindenhol csodálták és tisztelték őt. Igaz bája és méltósága egész életére és örökkévaló emlékezetére megrendíthetetlen maradt. Visszhangozzuk a szavakat, amiket férje, Fülöp herceg elhunytakor mondott, hiszen ezek a szavak most mindannyiunk számára megnyugvást hoznak: »az élet, természetesen végső búcsúkból is áll, ugyanúgy, mint első találkozásokból«.
Nagyi, bár ez a végső búcsú hatalmas szomorúságot hoz mindannyiunknak, mindörökké hálás leszek valamennyi első találkozásunkért – rólad keletkezett legkorábbi gyerekkori emlékeimtől azon keresztül, amikor először találkoztam veled, mint Parancsnokommal, egészen addig a pillanatig, amikor először találkoztál szeretett feleségemmel és megölelted imádott dédunokáidat. Szívemben őrzöm a veled töltött időt, és a közben megélt rengeteg másik különleges pillanatot is. Már most is fájó a hiányod, nem csak nekünk, hanem az egész világnak.
És az első találkozások folytatódnak: lerójuk tiszteletünket édesapám előtt, aki III. Károly királyként most új szerepet kapott.
Köszönet neked a szolgálat iránti elkötelezettségedért. Köszönet neked a jótanácsokért. Köszönet neked a mosolyodért, ami mindig átragadt mindenkire. Mi is mosolygunk most, tudva, hogy most már újra együtt vagytok nagypapával, mindketten együtt békében.”

Íme a bejelentést tartalmazó poszt.

További információk II. Erzsébet halálával kapcsolatosan

Harry hercegnek ezentúl meg kell hajolnia édesanyja egykori riválisa, Kamilla királyné előtt

Erzsébet királynő halála: a család nem várta meg Harry herceget a tragikus bejelentéssel

Erzsébet királynő ott halt meg, ahol a legboldogabb volt

(Kiemelt kép: a Buckingham Palota hivatalos Instagramja)