Kajdi Csaba keményen bírálta Ördög Nórát és a TV2-s celebeket: Ezt fogják mondani, ha megbukik Orbán

Kajdi Csaba arról is beszélt, hogy nem véletlen, hogy őt kihagyták a Next Top Model Hungaryből.

2024. március 20., 08:28

Szerző:

Kajdi Csaba nagyinterjút adott a Telexnek, ő a Most jövök című sorozat legutóbbi vendége. A Visage Modellügynökség vezetője annak idején influenszerparódiáival szerzett országos ismertséget, és ennek kapcsán az ország egyik legismertebb médiaszemélyiségévé nőtte ki magát: szerepelt annak idején a Nicsak, ki vagyok? című TV2-es műsor zsűrijében, illetve most rádióműsort vezet a Sláger FM-en.

Kajdi Csaba ellenzéki véleményeiről ismert, és a műsorban azt mondja, hogy bár a napi politika kevésbé érdekli, a társadalmi kérdésekben mindenkinek állást kell foglalnia. Az ellenzéki oldalról szerinte a következő hiányzik ma Magyarországon:

„nekem az hiányzik sok esetben egy ellenzéki politikusnál, hogy most annyira nem érdekel, hogy még szidjuk azt, hogy valamelyik miniszter mennyire korrupt, mert ezt tudjuk, az életünk része, sőt, boldogan elfogadtuk, hogy a legkorruptabb ország vagyunk az Európai Unióban. Viszont az, hogy milyen megoldást kínálna arra, hogy ezt hogy oldaná meg, az hiányzik. Az ellenzéki politikusoknál én azt hiányolom, hogy azzal nem vagyok kinn a vízből, hogy »a kormány nem tudom, milyen akkumulátorgyárakat is engedélyez, és mérgezi a környezetet«. Arra viszont kíváncsi lennék egy ellenzéki politikusnál, hogy »a kormány ezt csinálja, de ez lenne a megoldás«. Persze lehet, hogy kínálnak alternatívákat, csak én nem figyelek rendesen.”

Az interjú nagy része a TV2-t és az ott dolgozó hírességeket tárgyalja. Velük kapcsolatban Kajdi Csaba a következőket mondja:

„én azt gondolom, valamilyen társadalmi szerepvállalás kötelessége lenne mindenkinek. Az, hogy Ördög Nóra kiírja a Facebook-oldalára, ő mindenféle politikától mentesen, senkinek a pártjára nem szeretne állni, de milyen fontosak a gyerekek... Szerintem legyen véleménye Ördög Nórának. Ő egy nagyon meghatározó, profi médiaszemélyiség. Legyen véleménye, álljon ki a gyerekekért! De a Till Attilának van véleménye, ő elmegy a tüntetésre, mert ez nem egy politikai tüntetés, még akkor sem, hogy ez a regnáló kormánynak nem tetszik. Hozzáteszem, hogy szerintük én a főszervezők egyike voltam, sőt az Origo szerint melegtüntetést szerveztem. Ennél már nem tudom, hogy lehet nagyobb hazugságot kihozni, és hogy ennek hol a határa.”

Úgy tűnik, Kajdi Csaba nem is feltételezi, hogy  TV2-nél dolgozó hírességek közül bárki hinne abban a propagandában, amit a csatorna bizonyos műsorai terjesztenek, egyszerűen csak hallgatnak. Van, aki minden esetben, más azonban csak egy bizonyos pontig:

„szerintem az a különbség, hogy Tillánál van az a pont, amikor azt mondja, nem hallgatok. Hiába a munkám, az állásom a TV2, hiába rizikózom azt, hogy esetleg elveszítem a melómat, ő azt mondta, itt ő már szeretne állást foglalni. Ő egy bátor, tanult, művelt ember. Mindenki más. A társadalmunkat áthatja egy félelem. És ez a félelem ez létezik, rám is hat, csak nekem van egy nagyobb mozgásterem. Lehet, hogy nem fogok tudni úgy dolgozni, de akkor elmegyek Franciaországba, leköltözöm, és akkor ott fogok élni.”

Kajdi Csaba mondja is, hogy a médiában kevesebb is a lehetősége amiatt, hogy kormánykritikus nézeteit szabadon hangoztatja, vagy például olyan akciókat csinál, mint amit a fenti poszt örökít meg: lekvárt vitt Mészáros Lőrinc hajójához a Földközi-tengeren. Így fogalmaz arról, hogy ő miért vállalta el annak idején a TV2-s megbízást, a Nicsak, ki vagyok?-ot, és hogy miért nem is szerepelt azután többet a csatornán:

„ennek két évadát elvállaltam annak reményében, hogy egy modellműsor létrejöjjön, amire felkértek. Dolgoztunk is egy ilyen szinopszison, hogy ez hogy fog kinézni, és aztán végül tavaly a TV2 megvette az új műsorukat, és aztán nem kerültem bele. Hát nyilván nem kellett volna a Lölőnek lekvárt vinnem a hajóra. Valószínű, hogy ez ezért volt. Nem tudom. Az az igazság, hogy se a vezérigazgató, akivel nagyon jó viszonyban voltam, se a programigazgató soha többet nem vette fel a telefont, nem válaszolt az SMS-re. Nem tudjuk, hogy mi történt. Dehát nyilván egy olyan zsűrit választottak, aki kompatibilis ezzel az egész világgal és rendszerrel. A NER-fotóstól a volt köztársasági elnök tanácsadójáig. Ez egy kompakt zsűri, ezt el kell fogadni. Én erre mondom azt, hogy én teljesen értem azt, hogy ha valaki ebben a rendszerben akar élni és sikeres akar lenni, akkor ez egy gazdasági hallgatás. Nincsenek politikai elvei. Minden változik. Hidd el, hogy aztán ki fog derülni, hogy »hát én soha nem értettem ezzel egyet«. Amikor ez elmúlik, akkor majd megjelennek, mert akkor meg azt kell túlélni és abba a rendszerbe kell beilleszkedni. És akkor kiderül, hogy »nagyon sokat szenvedtünk, hát most itt el merem mondani, hogy« és akkor jön valami óriási kamu.”

Hallgassa végig a teljes interjút!

(Kiemelt kép: Kajdi Csaba Instagramja)