Kajdi Csaba elárulta, miért pici és könnyű kutyát választott

Kajdi Csaba új kiskutyája a sorozat után elnevezett Griselda, becenevén Gizi.

2024. február 21., 09:37

Szerző:

Kajdi Csaba is ott van a Best magazin címlapján, kiskutyáját tartva szerepel a borítón. Griselda már csak azért is ott kell, hogy legyen a képen, mert ő a friss interjú első számú témája.

Novemberben volt, hogy Kajdi Csaba elvesztette a követői által is jól ismert kiskutyáját, Sanyikát.

„Drága követő rajongó, ez egy nagyon nehéz pillanat, amit megosztok veletek! A mi drága Sanyikánk ma reggel örökre elaludt! Hálásak vagyunk Dr Lakatos Bélának, hogy adott még nekünk néhány hónapot, miután diagnosztizálták nála a májdaganatot! Őrizzétek meg szívetekben ilyen vidámnak a mi Pipihusinkat! Most pár napra elcsendesedünk és gyászolunk! A szavak elfogytak”

írta akkor Kajdi Csaba. A kutyájáról az alábbi videóval emlékezett meg.

Kajdi Csaba most a magazinban arról beszél, hogy mennyire szereti a kutyákat, többek között a következőket mondja:

„világéletemben kutyabolond voltam, ami mára kicsit enyhült, sok kutyára már nem vágyom, de egy mindig legyen velem, legyen a társam. Olyan, mintha lenne egy gyerekem. Megmarad egy négy ötéves gyerek szintjén, akiről egész életében gondoskodnom kell, életben kell tartanom.”

Így hát nemrégiben megérkezett Griselda, aki az azonos című Netflix-sorozat főszereplőnőjéről kapta a nevét, és akit Cyla követői-rajongói már jól ismernek az Instagramról, hiszen Kajdi Csaba már a kutyavásárlás előtt posztolt. Lett is nagy vita a kommentelők között arról, hogy menhelyről fogadjon-e örökbe vagy tenyésztőtől vásároljon-e, végül az utóbbira került sor.

Kajdi Csaba most így beszél a Griseldával együtt töltött első hetekről:

„velem kel és velem fekszik, végtelenül alkalmazkodó, nem ugat, nem sír, nem vonyít. Kicsit ugyan kényes, például amikor oltást kapott, magánkívül ordított. De ezen nem csodálkoztam, ismerkedik a világgal, így sok jó, de sok rossz tapasztaltra is szert tesz. Gondolom, ahogy nő, előbb utóbb ezek a hisztik is elmúlnak.”

És itt az az idézet az interjúból, amiből kiderül, hogy miért ilyen kis termetű fajtát választott Kajdi Csaba:

„Gizi, ahogy szólítom a legújabb szerelmemet, pici és könnyű, ez azért volt fontos, mert sokat utazom, gyakran megyek az édesanyámhoz Dél-Franciaországba, most a barátokkal Zanzibárba. Én a kutyámat mindig mindenhova vittem és viszem magammal, és azt szeretem, ha a repülőn mellettem és nem a csomagtérben utazik. Ennek feltétele, hogy kicsi és könnyű legyen.”

Kajdi Csaba azt említi fent, hogy Gizi olyan, mintha lenne egy gyereke, és pont erről volt nemrég szó egy riport kapcsán. Egyre kevesebben vállalnak ugyanis gyermeket Magyarországon, ugyanakkor a kutyák száma folyamatosan növekszik. Az európai háztartásokban jelenleg több kutya és macska él, mint gyermek. Bár vannak olyanok, akik számára a kutya helyettesíti a gyermeket, ez a csoport azonban kisebbségben van, derült ki a Házon kívül riportjából az RTL-en. Olvasóink szavaztak is, hogy szerintük azért tartanak-e ennyien háziállatot, hogy az elmaradt gyermekáldást pótolják – az eredményt ide kattintva nézheti meg.

(Kiemelt kép: Kajdi Csaba Instagramja)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.