Harry herceg szívfacsaró gyerekkori emléket idézett fel

Harry herceg a Balmoral kastélyban töltött nyarakról elmélkedett. 

2024. augusztus 30., 11:38

Szerző:

Mint ismert Harry heceg 2023 januárjában kiadta a Tartalék című memorját, melyben számos olyan momentumot idézett fel a királyi család életéből, amelyek negatív színben tüntetik fel a familíát. Sussex hercege a Balmoralban töltött nyarakról is írt, a kastélyban töltött napok kapcsán pedig egy szívszorító emléket is megosztott az olvasókkal – írja a People.

Sok nyarat töltöttek itt 

Az 50 000 hektáros birtok 1845 óta a királyi család magántulajdonában van, ráadásul a mai napig aktívan használják is, főleg a késő nyári időszakban járnak ide pihenni. A balmorali kastény viszont talán akkor került be jobban a közdutadba, amikor kiderült, a néhai II. Erzsébet királynő itt vesztette életét 2022. szeptember 8-án. A kastély Harry herceg életének is meghatározó része, ugyanis gyerekkorában számos nyarat töltött el itt, van azonban egy konkrét emléke is, ami mindent megváltoztatott örökre. 

Számomra Balmoral mindig is a Paradicsom volt 

– fogalmazott a memoárban Harry, aki hozzátette, nagyon boldog volt ott, egészen addig amíg egy lesújtó hír meg nem változtatott mindent.

Harry herceg szomorú emléke 

Harry és a bátyja Vilmos ugyanis 1997. agusztusának végén is Balmoralban tartózkodtak, így itt érte őket a végzetes hír, miszerint az édesanyjuk, Diana hercegné egy auóbalesetben életét vesztette. Harry a könyben úgy fogalmazot, még sosem látta az apját olyannak, mint akkor, ugyanis Károly pontosan úgy festett, mint egy szellem, érhető módon ő is ledöbbnet a hír hallatán. Harry ekkor megkérdezte az apjától, mi a baj, mire Károly a balesetről kezdett beszélni. 

Emlékszem rá, arra gondoltam, hogy jó, anyának baleset volt, de azért rendben van, ugye? Ezt meg is kérdeztem apától, ám megerősítés nem érkezett tőle. Némán könyörögtem neki, mondta azt, ez nem igaz. Akkor úgy éreztem, valami összetört legbelül bennem 

– idézte fel a szívbemarkoló emléket Harry. 

Apám azt mondta, mindent megpróbáltak érte megtenni az orvosok, ám anya életét nem lehetett megmenteni. Abban a pillanatban ott, megállt számomra a világ. Nem emlékszem egyáltalán, mit tettem vagy mondtam ezután. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy apám nem öltelt meg, az érzelmek kifejezésében sosem volt jó 

– részletezte a drámai pillanatokat a herceg. 

Nem kaptak meghívást 

A Balmoralhoz kötőtő sötét emlékeket minden bizonnyal tetézi az is, hogy Harry és a felesége, Meghan Markle már évek óta nem kapnak meghívást a királyi család kastélybeli összejöveteleire. Amint azt lapunk is megírta a hercegi pár idén sem kapott meghívást Károly királytól a birtokra, ahol Meghan egyébként még feltehetően sohasem járt. Harry egyébként utoljára februárban látta az apját, amikor Londonba utazott azt követően, hogy kiderült Károlynál rákot diagnosztizáltak. Akkor úgy tűnt esélyes lehet a békülés, ám ez végül elmaradt, a jelek szerint pedig nem is valószínű, hogy a közeljövőben megtörik a jég. 

(Kiemelt képünkön Harry herceg, Fotó: Raul ARBOLEDA / AFP)