Gálvölgyi János mentős botrányából rendőrségi ügy lett, itt a BRFK közleménye

Gálvölgyi Jánosért 41 percig nem indult el a mentő, a lányai vitték be az intenzívre. Az OMSZ után a rendőrség is vizsgálódik.

2023. június 7., 08:14

Szerző:

Gálvölgyi János két hetet töltött kórházban tüdőproblémák miatt. Abból, hogy mentő helyett a színész két lánya vitte be autóval a beteget az intenzívre, országos botrány lett, és az ügyben az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot indított.

Győrfi Pál, akit Gálvölgyi János érezhetően nem igazán kedvel, megerősítette, hogy lezajlott az OMSZ belső vizsgálata, és megállapították, hogy a mentésirányító hibázott.

Most a Naphire.hu című oldal ír arról, hogy az OMSZ mellett a rendőrség is vizsgálódik az ügyben azzal kapcsolatban, hogy felmerül-e foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekményének gyanúja. Ezzel kapcsolatosan a BRFK közleményében a következő szerepel:

„a BRFK hivatalból rendelt el nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Az ügyben a hírek szerint Gálvölgyi János lányait is kihallgatták, valamint értelemszerűen rendelkezésre állnak a felvételek a beszélgetésekről, amelyeket a színész hozzátartozói a mentésirányítókkal folytattak le.

Maga Gálvölgyi János a Fókusz című műsornak nyilatkozott először. Az RTL-en hétfőn este adásba került riportban a színész azt mondja, nem igazán tud semmit hozzátenni a mentős ügyhöz, csak annyit, hogy attól még, hogy országosan ismert ember, a betegellátásban nem volt protekciója, nem kapott különleges bánásmódot – ugyanazt az ellátást kapta, mint a többi beteg.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)