Fodor Zsóka így okozott többszázezres kárt Várkonyi Andrásnak – vége a barátságuknak

Várkonyi András elmondta, pontosan mekkora kárt okozott neki Fodor Zsóka, és hogy mivel.

2024. február 19., 08:42

Szerző:

Fodor Zsóka és Várkonyi András évtizedekig játszották Magdi anyus és Vili bácsi kettősét a Barátok köztben, de barátságuk, illetve munkakapcsolatuk jóval korábbra, még a '70-es évekre nyúlik vissza. Sajnos azonban ha szerepelnének még együtt a jövőben, az már nem lenne barátok közt, a két színész ugyanis most összeveszett – úgy tűnik, végérvényesen.

Mindketten nyilatkoztak most a Blikknek, mindketten megerősítették, hogy a szakmai együttműködésüknek és a barátságuknak egyaránt vége, de Várkonyi András volt az, aki részletesebben beszélt arról, hogy pontosan mi vezetett a viszályhoz. Alább idézünk két rövid részletet a nyilatkozatából, amelyekben Várkonyi András két olyan közös előadásukról beszél, amiket az ősszel kellett volna prezentálniuk Fodor Zsókával közösen.

 Várkonyi András a Barátok köztben, Vili bácsi szerepében – fotó: RTL/Sajtóklub/Barátok közt

„Én ott voltam, vártam a kezdést, a nézők már bent ültek. Zsóka pedig nem jött, hiába ment hozzá a sofőr. Letagadta az egészet. Nekem pedig nem küldött egy üzenetet sem”

– mondja Várkonyi András. Azzal, hogy az előre lebeszélt előadáson Fodor Zsóka nem jelent meg, természetesen nemcsak bosszúságot, hanem anyagi kárt is okozott.

„Buktam körülbelül három-négyszázezer forintot”

– vallja be Várkonyi András.

A fentiek főleg annak fényében megdöbbentőek, hogy Fodor Zsóka azzal kezdte a 2023-as évet, hogy mennyire rosszul áll anyagilag, és hogy nincs elég munkája.

„Bár jelenleg négy darabban is játszom, hiszen Oszvald Marikával van kétszer negyvenöt perc prózai darabunk, Várkonyi Andrással két vígjátékban játszunk, s ott a Leszállás Párizsban is, amit szintén imádok, de ezenkívül is van néhány, a szívemnek nagyon kedves alkalmankénti felkérés, először fordul elő az életemben, hogy január végén még nincs tele a naptáram. Nyárra például még egyetlen leszerződött munkám sincs. És ez megijeszt. Most várok, amíg egy kicsit megizmosodom anyagilag. Nem arról van szó, hogy ne lenne félretett pénzem, de ehhez én nem szeretek hozzányúlni. Inkább addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér. Mindig is így éltem”

– mesélte Fodor Zsóka tavaly januárban a Story magazinnak.

A színésznő egyébként két háztartást tart fent, ugyanis Budapesten és Pécsen is van otthona, valamint mindig is arról volt híres, hogy szeret adni, de most vissza kell vennie a költekezésből. Úgy érzi, hogy most kell meghúznia a határvonalat azért, hogy utána könnyebb legyen minden.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/A szomszéd tehene)