A Barátok közt Vili bácsija bevallotta, kezdő színészként mivel egészítette ki a fizetését

A Barátok köztből ismert Várkonyi András színészként nem keresett eleget, így más kereseti lehetőséget vállalt.

2023. október 17., 11:02

Szerző:

Várkonyi András volt a Mokka című TV2-es műsor egyik vendége kedd reggel – ha azt mondjuk róla, hogy ő volt a Barátok közt Vili bácsija, akkor talán több bemutatásra nincs is szükség.

Pedig rengeteg dolgot tett ő még le az asztalra a legendás napi sorozat egyik fő szerepe mellett: a Színművészeti Főiskolára felvették, de nem fejezte be, elvégezte viszont az ELTE-t és egy ideig dramaturgként dolgozott, de az érettségi után vállalt mindenféle fizikai munkát is.

Most azonban egy másik állásáról mesélt, amire azért volt szüksége, mert a Békéscsabai Színház tagjaként fiatalkorában nagyon alacsony volt a fizetése:

„fiatalkoromban éltem is ebből. Békéscsabán voltam tagja a színháznak, és nem volt magas a gázsim, hogy úgy mondjam. Az éjszakai lokálba lementem és zongorázgattam és fizettek szépen. Sőt, le is tettem egy vizsgát, regiszternek hívták ezt akkoriban. Le kellett játszani egy pár számot és megkaptam az engedélyt hivatalosan is.”

A 74 éves színész azonban most egy betegség miatt nem tud zongorázni, ezt is elmeséli az alábbi interjúban.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)

15:23

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.