R. Kárpáti Péter, a Barátok közt sztárja a színészi pálya helyett új karriert kezdett: ezt kutatja most

R. Kárpáti Péter már nem színész, nem tévésztár, ehelyett valami egészen mással foglalkozik.

2023. szeptember 5., 10:12

Szerző:

R. Kárpáti Péter onnan ismerős a legtöbb tévénézőnek, hogy a most 60 éves színész a Barátok közt első 14 évében alakította az egyik főszereplőt, Berényi Andrást. A karakter azonban 2012-ben kikerült a sorozatból, és azóta jóval kevesebbet látjuk R. Kárpáti Pétert – országosan ismertté vált viszont a lánya, Kárpáti Rebeka.

Az egykori sorozatszínész most a Bors című lapnak beszélt arról, hogy mivel telnek mostanában a napjai, és erre többek között a következőt válaszolta:

„a fesztivál-felkérések és a kertben való tevékenykedés volt a fő motiváció a nyáron! Kiélvezem az őrbottyáni miliő szépségét, nyugalmát.”

R. Kárpáti Péter azt mondja, 10 éve ő a saját főnöke, és említi azt, amit korábban is mondott már: a Barátok köztben nem a képernyőn naponta szereplő színészek, hanem a producerek kapták az igazán nagy fizetéseket. Most így fogalmaz:

„a kenyerem javát már megették a producerek!”

Ehelyett az egykori Berényi András most a halálközeli élményekkel foglalkozik. Írt már egy könyvet erről a lenyűgöző témáról, és minden bizonnyal hamarosan jön a következő:

„sok kutatást végzek, gyűlik az anyag egy következő kiadáshoz ebben a különös témában.”

R. Kárpáti Péter ezen kívül rendszeresen tudósít a napjairól az Instagramon, a legutóbbi posztja az alábbi.

(Kiemelt kép: R. Kárpáti Péter Instagramja)