Fásy Ádám a fia elvesztéséről vallott: Hiába mondom neki, hogy nem fogsz meghalni. Másnap a kezemben ment el...

Fásy Ádám megrázó nyilatkozatot tett kisfia, a 18 évesen daganatban elhunyt Viktor haláláról.

2024. március 10., 07:23

Szerző:

Fásy Ádám megrázó nyilatkozatban emlékezik vissza a Blikk friss interjújában fia, Viktor több, mint két évvel ezelőtti elvesztésére. A fiatalember mindössze 18 évesen hunyt el csecsemőmirigyrákban.

„A családom szeretettel és nagy odaadással átölelt, enyhítette a fájdalmat, de a veszteséget soha senki nem tudta enyhíteni. Az a veszteség egy űr, ami ott tátong. Nagyon sajnálom, hogy nincs már, nagyon aranyos kisfiú volt”

– emlékszik vissza a tragédiára a 71 éves mulatós műsorvezető.

„Próbáltuk az utolsó percig megmenteni. Az utolsó hetét bent töltöttem vele a kórházban, végignéztem azt a kínt, azt a szenvedést, amit átélt, próbáltam volna magamra áthúzni, de nem lehetett... [...] Borzasztó volt, senkinek sem kívánom, hogy végignézze, amint negyven kilós lesz egy kilencven kilogrammos fiatalemberből. Akinek nem tudok reményt adni, hiába mondom neki, hogy nem fogsz meghalni. Másnap a kezemben ment el...”

– idézi fel a fájó emlékeket Fásy Ádám.

A mulatóssztár 2021-ben Hajdú Péternek is beszélt a tragédiáról. Az Összezárva... című műsorban arról is beszélt többek között, hogy a '80-as évek elején született fia halálának köze lehetett a csernobili katasztrófához.

„Tudtam, hogy meg fog halni. Csecsemőmirigyrák vitte el, akkoriban több gyermek meghalt Körösladányban, valószínűleg a Csernobilban történtek miatt, de ez nem bizonyosodott be sosem.”

Akkor így emlékezett vissza a fiára:

„tizennyolc éves srác volt, nem házasságból született. Egy nagyon kedves, aranyos, jólelkű gyerek volt. Marika tudott róla, ő mindent elfogadott, ami körülöttem van, a nagyobb lányaimat, a fiamat is. Végig mellettem volt, amikor meghalt a kisfiam.”

Itt lehet visszanézni egy részletet a műsorból, ami akkor még a Life TV-n ment.

A családról sok érdekeset árult el Fásy Ádám lánya, Fásy Zsüliett is egy 2022-es interjúban Osváth Zsoltnak. Az influenszer-médiaszemélyiség a család politikai hozzáállását-hovatartozását firtatta, hiszen közismert, hogy Fásy Ádám annak idején MSZP-szavazó volt, de 2010 óta a Fideszt támogatja igen látványosan. Fásy Zsüliett Instagramján találhatók közös képek Szíjjártó Péterrel, Kubatov Gáborral és Bayer Zsolttal.

„Apu szokta mindig mondani, hogy igazából a nép is az aktuális hatalomhoz húz. A népnek is formálódik mindig az ízlése, és azért nem véletlenül vannak választások, hogy választhatunk és lehetőségünk van esetleg váltani”

– mondja Fásy Zsüliett arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy édesapja és vele együtt az egész család a Fideszt választotta. Az egykori gyereksztár így fogalmaz arról az időszakról, amikor Fásyék átálltak a Fidesz oldalára:

„arról az időszakról elég nehéz beszélnem, mivel akkor nagyon pici voltam meg gyerek voltam. 2005 környéke – nem voltam annyira képben. Meg nem is tudom, nem is beszéltünk erről, hogy most én... Én hallottam sztorikat aputól, anyutól, maradjunk annyiban, hogy nem volt nekik jó a szájízük. Meg voltak olyan veszteségek, amik... Nem akarok erről túl sokat beszélni, mert ez az ő dolguk és nem az enyém.”

Kifejti ezen kívül, hogy „veszteségek”, „csalódások”, illetve „emberi jellembeli változások” miatt fordultak el az MSZP-től, és később Fásy Zsüliett már első szavazóként is a Fideszre szavazott. Ezt az interjút pedig alább lehet visszanézni.

(Kiemelt kép: YouTube/LifeTV)