Osváth Zsolt döbbenetes archív videón: a Mónika Show-ban megrázó dolgot vallott be az édesapjának 14 évesen

Nézze vissza, hogyan szerepelt Osváth Zsolt annak idején még intézeti gyerekként a Mónika Show-ban!

2024. március 6., 11:43

Szerző:

Megrázó videót hoztak a felszínre az elmúlt napok botrányai Osváth Zsolt influenszerrel kapcsolatban. A gyermekvédelmi tüntetés főszerevezője rengetegszer beszélt arról, hogy gyermekotthonban nevelkedett, de azt sokan nem tudták, hogy már ebben az időszakban is szerepelt egyszer az RTL-en, még sok-sok évvel azelőtt, hogy a Való Világgal országos ismertséget szerzett volna.

A YouTube-ra felkerült részlet a Mónika Show című programból való, ahol Osváth Zsolt 14 éves kisfiúként szerepelt annak idején. A beszélgetés felénél belép a stúdióba az édesapja is, aki akkor 40 éves volt. Osváth Zsolt azt mondja, hogy kiskorában elváltak a szülei, és innentől kezdve édesanyja nevelte, amíg az asszony egészségi állapota ezt engedte. Egy idő után azonban a kisfiú és nővére intézetbe kerültek, ahonnan a nővér az alábbi videó készültekor mehetett haza, mivel elérte a nagykorúságot, Osváth Zsoltnak azonban ehhez hátravolt még 4 év. Az alábbi felvétel akkor készült, amikor felmerült, hogy édesapjáékhoz költözzön, akinek azóta új kapcsolata kezdődött és született még egy kisfia. Róluk a későbbi influenszer így beszélt intézeti gyerekként a Mónika Show-ban:

„a jövendőbeli nevelőanyámmal nagyon jól kijövök, az öcsém egy imádnivaló kiskölyök. Apu meg hát... igen, ő az apám.”

Osváth Zsolt 14 évesen így fogalmazta meg, hogy mit szeretne édesapjának elmondani:

„a gyermekotthonban élek, és az ember ott kicsit másabb lesz, mint egy normális családnál. Mert ugye ha egy családban vagyunk, akkor ott az apa meg az anya normálisan meg tudja fogni a gyereket. Egy gyermekotthonban nem teljesen így van. A gyermekotthonban rászoktam a dohányzásra, és nem annyira nagy dolog, bár van, akinek persze az: kipróbáltam egyszer a füves cigit. Egyszer, de nagyon nem tetszett, rosszul lettem tőle, és úgy döntöttem, hogy az ilyenekkel nem próbálkozom.”

A későbbi médiaszemélyiség elmondja, hogy 14 évesen napi fél doboz cigarettát szív, és követői jól tudják, hogy Osváth Zsoltnak később felnőttként voltak problémái a kábítószerekkel, hiszen a YouTube-on korábban maga is vallott erről.

Amikor ebben a bizonyos Mónika Show-részletben az édesapa a stúdióba érkezik, azt mondja, távol állnak egymástól a fiával, akit túlságosan lazának és felnőttesnek tart. Amint kiderül, az édesapa már tudott arról, hogy a fia kipróbálta a dohányt és a marihuánát. Az interjú csúcspontja nem is az, hogy az apa hogyan reagál fia vallomására, hanem az, amikor ezt követően Erdélyi Mónika leteremti a férfit, hogy hogyan engedheti, hogy az idősebb fia gyermekotthonban éljen, amikor a kisebbik fiát otthon neveli. A műsorvezető megdöbben, hogy az apa, aki egyébként maga is intézetben nevelkedett, hogyan engedheti, hogy a fia állami gondozásban legyen. A 14 éves Osváth Zsolt erre ezt veti közbe a műsorban:

„teljesen kölcsönlakásban laknak, a lakás tulajdonosa bármikor azt mondja, hogy innen menni kell!”

Erre Erdélyi Mónika egy kirohanásban kéri az apát arra, hogy vegye magához a fiát az intézetből. Alább lehet végignézni a mai szemmel nézve igazán megdöbbentő adásrészletet.

Osváth Zsolt közben a fentiektől függetlenül Instasztoriban ír a követőinek azután, hogy több kormánypárti médiakiadvány is alaptalanul megvádolta őt kiskorúak megrontásával – így próbálva hitelteleníteni az influeszertüntetés egyik főszervezőjét.

„Mire ma felébredtem, átláthatatlan lett az üzeneteim listája. Az a támogatás, amit tőletek kapok, elképesztő. Még az is jól esik, aki azt írja, hogy »amúgy én nem bírlak, de azért ez már nekem is durva«. Ma írt egy lány, hogy nem volt hajlandó az engem lejárató újságot terjeszteni, és tudtommal újságíró is állt fel, mert azt mondta, hogy ez neki sok. Tényleg az. De kérlek, ne aggódjatok! Eddig tőlem senki nem azt kérdezte, hogy Úristen, ez igaz? Hanem azt, hogy Úristen, hogy vagy, hogy bírod? Jól vagyok. Vagyis jól leszek. A hatóságok, remélem, mielőbb teszik a dolgukat. Több tucat sajtópert indítunk, és magánszemélyeket is beperelünk. Azoknak, akik ebben részt vettek, két dolog: remélem, tudnak tükörbe nézni és majd bocsánatot kérni. Csak mert szükség lesz rá! Mindenki másnak: köszönöm!”

– írta Osváth Zsolt szerda délelőtt a 24 óráig látható posztban.

(Kiemelt kép: RTL Gold/YouTube)