Osváth Zsolt elárulta: ezért került be a pszichiátriára

Osváth Zsolt azt is elárulta, miért olyan fontos a számára a gyermekvédelem ügye.

2024. február 29., 10:49

Szerző:

Osváth Zsolt, a két héttel ezelőtti gyermekvédelmi influenszertüntetés egyik főszervezője a Blikknek nyilatkozva egy olyan történetről számolt be, amit korábban az egyik videójában említett. Az egykori Való Világ-játékosról sokan tudják, hogy ő maga is egy állami gyermekotthonban nevelkedett, ahol egy olyan traumatikus élmény érte, ami miatt a pszichiátriára került.

A történet azzal kezdődött, hogy az egyik, 28 nevelője kapcsolatot kezdett az egyik 16 éves nevelttel. Amikor a tiltott és helytelen viszonyról Osváth Zsolt tudomást szerzett, természetesen jelentette ezt az intézmény vezetőségének. A kálváriája ekkor kezdődött el:

„egyszerűen azt mondták, hogy bolond vagyok, hallucinálok. Ezt addig sulykolták amíg öngyilkosságot kíséreltem meg. Ezek után egy gyerek támogatást várna, ehelyett elvitettek a Kútvölgyi kórház zárt osztályára. Két hétig voltam benn, ebből az időszakból azonban csak két dologra emlékszem. Az egyik, hogy annyira be voltam gyógyszerezve, hogy fel sem tudtam ülni, mert azt éreztem, hogy annyira húz az ágy, hogy semmi erőm nem volt ellenállni neki. A másik emlékem erről az erősen begyógyszerezve töltött időszakról az, hogy egy Elvira nevű nő végig fel-alá mászkált és az Eötvös Lóránt Tudományegyetem valamiféle indulóját szavalta megállás nélkül újra és újra.”

Osváth Zsolt tudomása szerint ez a bizonyos nevelő és a nevelt azóta is együtt vannak, gyermekük is született – őt mindenesetre az igazmondásáért két hét zárt osztállyal büntették. Hát többek között ezért is van, hogy Osváth Zsolt számára ennyire fontos ügy a gyermekvédelem. Az influenszer tegnap osztotta meg a videófelvételt a két héttel ezelőtti tüntetésen tartott beszédéről.

Osváth Zsolt arról is büszkén számolt be a közösségi médiában, hogy milyen összeget sikerült összegyűjteniük a Hősök terén tartott megmozdulás kapcsán.

„Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek! A bankszámlaszám nem szűnik meg, ahogy az érzés sem, amit ezzel okoztatok, amivel töltődünk azóta is! Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak! Influencerekből lettünk Influemberek! Köszönjük az áldozatok nevében is! Reményt adakoztatok!”

– írja Osváth Zsolt az alábbi posztban. Hogy pontosan mi történik az összegyűlt pénzzel, azt egy korábbi posztban is közzétette már:

„a felajánlott adományokból az Utcáról Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésbe is. Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket.”

(Kiemelt kép: Osváth Zsolt Instagramja)