Falusi Mariann a Kulka-botrányról: Vidnyánszky Attila önmagát minősíti; pökhendi, bicskanyitogató

Falusi Mariann nemcsak Lang Györgyire emlékezik friss interjújában, hanem azt is elmondja, hogyan látja, hogy Vidnyánszky Attila nem gratulált Kulka Jánosnak ahhoz, hogy a Nemzet Színészének választották.

2024. május 24., 09:50

Szerző:

Falusi Mariann a héten már a Fókuszban is szerepelt, most a Havas Henrik nevével fémjelzett Frisshírek Podcast vendége volt. A nemrég nyugdíjba ment, de közben továbbra is dolgozó énekesnő legfrissebb interjúját egy-két érdekes gondolat kiemelésével ajánljuk az ön figyelmébe.

Falusi Mariann nem csinálja tovább, amit Lang Györgyivel ketten csináltak

Egy éve már, hogy elhunyt Lang Györgyi, akivel Falusi Mariann nemcsak a Pa-Dö-Dő együttest alkotta kettesben, hanem többek között műsorokat-beszélgetéseket is vezettek együtt. Falusi Mariann azt mondja, ezekkel mind felhagyott egy évvel ezelőtt, csak egy kivételt tett nemrég:

„Amit a Györgyivel együtt csináltunk, azt én tulajdonképpen mind abbahagytam. De van egy olyan hely, ahova visszaimádkoztak, éppen ott voltam most ma délelőtt. A Bálint-házban van egy Shalom klub nevű hely, ahol nyugdíjasok vannak, és a nyugdíjasok írtak egy szívhez szóló levelet, hogy nagyon hiányzom nekik egy fél év után, és hogy ők szeretnék, ha mennék. Úgyhogy ott egy hónapban egyszer megcsinálok egy beszélgetést. De amit a Györgyivel együtt csináltunk, azt nem szeretném abban a formában folytatni, mert az a mi műsorunk volt.”

Ezzel kapcsolatban Falusi Mariann azt is mondja, hogy a Pa-Dö-Dő dalait sem énekli már, igaz, most betett egy számot a legendás duót egy koncerten:

„Nem éneklek Pa-Dö-Dő-dalokat, mert nagyon nehéz, sőt, nézni is nehéz filmeket-klipeket, bármit, és úgy érzem, hogy ez így tisztességes. A közönségnek mondtam, hogy ha ti eléneklitek, akkor elindítom az alapot, és akkor ők elénekelték.”

Falusi Mariann említi, hogy mennyi dolga van, milyen rengeteget dolgozik, többek között a Tompos Kátya támogatására szervezett koncerten is fel fog lépni. Reagál arra is, hogy amikor elárulta nemrég, hogy nyugdíjba ment és mennyi a nyugdíja, ezt nem panaszkodásképpen tette, mégis sokan rásütötték, hogy panaszkodik.

A régi szép idők és a mostani viszályok

Szóba kerül az interjúban a rendszerváltás időszaka – ekkor futott be a Pa-Dö-Dő. Falusi Mariann azt mondja, hogy örül, hogy ebben az időszakban volt fiatal és ekkor kapott szereplési lehetőséget:

„Akkor bennünk volt a hit. Bennünk volt az, hogy ebből még mennyi minden lehet. És én azt mondom, hogy nagyon boldog vagyok, hogy én akkor voltam fiatal, mi akkor csináltuk a zenét, akkor kaptuk meg azt a lehetőséget, hogy fellépjünk, mert sokkal több volt ebben az egészben az érzelem. És talán az értelem is.”

Falusi Mariann kap kérdést arról az ügyről is, hogy Vidnyánszky Attila fel sem hívta Kulka Jánost, amikor a színész megkapta a Nemzet Színésze címet:

„Ez engem borzasztó rosszul érintett. Én nagyon jóban vagyok a Jancsival és tényleg napi kapcsolatban vagyunk. Nem hiszem, hogy őt fájdalmasan érintette, és ez nem őt minősíti, hanem ez tényleg a Vidnyánszkyt minősíti. És nem is csak az, hogy nem hívta fel, hanem az a riport, amit a Fehér csinált vele. Az a bánásmód, ahogy vele bánt. Ahogy mondtam: egymásra vagyunk utalva a médiával. És az a pökhendi visszautasítás szerintem bicskanyitogató. Így nem lehet. Én is utasítok vissza médiát, dehát nem küldöm el az anyjába látványosan csak azért, mert újságíró.”

Erről a riportról van szó.

És alább lehet megnézni-meghallgatni Falusi Mariann teljes, friss interjúját.

(Kiemelt kép: YouTube/Frisshírek Podcast)