Lang Györgyi eltitkolt lánya megrázó vallomást tett: Mindig abban hittünk, hogy újra járni fog

Lang Györgyi 18 éves lánya elmeséli, milyen szépségekkel és nehézségekkel járt, hogy egy szivárványcsaládban nevelkedett.

2024. május 23., 07:53

Szerző:

Lang Györgyi egy éve hunyt el, és ebből az alkalomból nemcsak Falusi Mariann adott most interjút, hanem szereplést vállalt Palugyai Sári is, a színész-énekesnő eddig eltitkolt lánya. Az érettségire készülő fiatal a Story magazin friss számának a címlapján látható.

Senki nem tudta: Lang Györgyi egy kislányt nevelt

Palugyai Sári szivárványcsaládban nőtt fel. Annak idején Lang Györgyi és akkori párja úgy döntöttek, hogy gyermeket vállalnak, és kerestek is a tervükhöz egy apukát, aki vállalta ezt a szerepet. A kisbabát az énekesnő párja hordta ki, és a gyermek nevelésében az édesapa is részt vett. Palugyai Sári így beszél a családjáról:

„Azt szoktam mondani, nekem egy apukám és két anyukám van, illetve sajnos már csak volt.”

Palugyai Sári így meséli el a születése történetét a 24.hu szemléje szerint:

„Amikor anyukámnak egy éjjel jöttek a szülési fájásai, éppen kártyaparti volt nálunk, befejezték a kört, és Györgyi rohant vele a kórházba, délben megszülettem, és még aznap délután elsőként ő vett a karjába. Születésemtől együtt éltünk. Ritkán bíztak másra, inkább mindenhova vittek magukkal: csecsemőként ott feküdtem a mózeskosárban a Pa-dö-dő koncerteken, később a tánckarba is bevettek, utaztunk, jártuk a világot.”

Lang Györgyi sosem beszélt arról élete utolsó évtizedeiben, hogy egy kislányt nevel, és ennek oka, hogy tartottak a támadásoktól, amik ennek révén a családot érhették volna. Illetve így is érték: az iskolában nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is bántották a kislányt azért, mert szivárványcsaládban él. Sok iskolatársának a szülei emiatt nem engedték, hogy a gyerekük Sárival játsszon.

És ehhez jött hozzá Lang Györgyi betegsége, a szklerózis multiplex, ami a most 18 éves lány születésekor már meglehetősen előrehaladott stádiumban volt, mégsem okozott gondot nagyon sokáig:

„Én így ismertem meg Györgyit, és az égvilágon semmiben nem gátolt minket. Györgyi soha nem panaszkodott, a betegségtudat hiányzott belőle, tele volt humorral, vidámsággal, nagyokat tudott nevetni és nevettetni. Teljes értékű anyaként tekintettem rá. Györgyivel mindig abban hittünk, hogy a szklera elmúlik, és újra járni fog, de megnehezítette ezt, hogy 2021-ben kapott egy sztrókot, attól kezdve rohamosan romlott az állapota. Akkor éreztem először azt, hogy ez hatással lehet rám, ránk, az elkövetkezendő éveinkre.”

Palugyai Györgyi többek között Lang Györgyi haláláról is beszél a lapban: éppen vidéken volt, amikor megkapta a hírt. Lang Györgyi haláláról Falusi Mariann szintén új részleteket mesélt el tegnap a Fókusz című műsorban az RTL-en, ezt alább lehet megtekinteni.

„Amikor meghalt, két barátja épp a lakásán volt, rendezgették a kaktuszokat a teraszon – mindig sokan voltak a környezetében, kívánta és szerette is”

– mondja az alábbi interjúban Falusi Mariann, aki másfél évvel után most először énekelt újra először Pa-Dö-Dő-számokat.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)