Megdöbbentő, Havas Henrik melyik milliárdostól kapott elnöki pozíciót

Havas Henrik nem ül a babérjain a nyugdíjas éveiben sem.

2024. április 16., 11:31

Szerző:

Havas Henrik a Frisshírek médiacsoport elnöke lett, írja a Blikk című lap. A 74 éves újságíró-médiaszemélyiség és oknyomozó csapata a ma publikált értesülések szerint politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni. A médiacsoport mögött egy, politikai szerepvállalásáról is ismert hazai milliárdos áll: Gattyán György. A vállalkozó által alapított Megoldás Mozgalom tavaly jelentette be, hogy idén indul a 2024-es Európai parlamenti választásokon.

Havas Henrik így nyilatkozott arról, hogy mit szeretnének elérni a médiacsoporttal:

„célunk az oknyomozó, tényfeltáró újságírás lehetőségeinek megteremtése. Az első sikereimet én is ezen a területen értem el. Nehéz műfajról van szó, ezért is keresünk felkészült, elkötelezett újságírókat, és a munkájukhoz próbáljuk megteremteni a szakmai, technikai, anyagi feltételeket.”

A médiaszemélyiség hozzáteszi, hogy nyugdíjasként sem szeretne úgymond egyszerű életet élni, és a feladat érdekli őt, ezért vágott bele.

A Megoldás Mozgalommal kapcsolatban a Telex hozzáteszi a fenti értesüléshez azt, hogy a Havas Henriknek munkát adó Megoldás Mozgalom 1,04 százalékot ért el a 2022-es választáson, összesen 58 929 szavazatot kaptak. Ezzel a parlamentbe ugyan nem jutottak be, de jogosultakká váltak állami támogatásra a 2022 és 2026 közötti ciklusban.

A Frisshírek.hu impresszuma mindenesetre egyelőre nem említi Havas Henriket, azt viszont tartalmazza, hogy a lap kiadásáért felelős személy dr. Huszár Viktor Dénes, a lap- és hírigazgató Nemes Tamás, a főszerkesztő pedig Tarr Péter. A Blikk értesülését mindenesetre maga az oldal is szemlézi, méghozzá az AI Cikkek rovatban, azaz a cikket egyelőre nem egy oknyomozó újságírói csapat, hanem mesterséges intelligencia készíthette, és meglehetősen olyan a szöveg, mintha abba élő ember nem nyúlt volna bele a megjelenés előtt. A cikk mindenesetre idézi Havas Henrik egy korábbi nyilatkozatát a kormányközeli médiáról:

„nézzünk rá a Fidesz-sajtóra és az abba beolvadó közmédiára. Csupa tehetségtelen, bármire képes genyó.”

Havas Henrik újságíró is és médiaszereplő is

Emlékezetes, hogy Havas Henrik idén Dömsödi Gáborral együtt szerepelt a Frizbi című műsorban, amit Hajdú Péter most már a YouTube-on vezet. Ebben Dömsödi Gábor a következőképpen foglal állást kollégájáról:

„elmondom, hogy a Havassal mi a probléma: a Havas provokál, állandóan provokál”

Erre Havas Henrik a következőkkel vág vissza:

„a Gáborral nincs semmi baj, csak buta. De olyan buta, mint a sötét éjszaka. A következő... Olyan demagóg vagy, hagyjuk a francba ezt az egészet, egyszerűen veled nem lehet beszélni. Annyi hülyeséget összehordasz, hogy én csak nézek.”

Itt lehet visszanézni az interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)