Gattyán György pártja is indul az EP-választáson

A Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom is indul a 2024-es Európai parlamenti választásokon, jelentette be a mozgalom hétfőn.

2023. október 23., 14:35

Szerző:

A Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom is indul a 2024-es Európai parlamenti választásokon, jelentette be a párt hétfőn. Huszár Viktor, a MEMO elnöke a párt youtube csatornájára feltöltött, október 23-i megemlékező videóban egyebek mellett arról is beszélt,hogy „a mozgalom sem a jelenlegi kormányzópártokban, sem az ellenzéki pártokban és azok szövetségeiben sem látja azt a fajta szellemiséget, amit 67 évvel ezelőtt szüleink, nagyszüleink képviseltek, amiért életüket áldozták”. A Megoldás Mozgalom ezért úgy döntött, hogy önállóan indul és saját listát állít az Európai Parlamenti választásokon.

Huszár Viktor, a MEMO elnöke az október 23-i megemlékező videójában azt mondja: a mozgalom a nemzet újraegyesítése érdekében új politikai programot dolgoz ki és egyben egy olyan új együttműködésen alapuló politikai kultúrát hoz létre, amely jelenleg hiányzik a magyar politikában.

(Kiemelt képünkön: Gattyán György. Fotó: Gattyán György Facebook-oldala)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.