Elképesztő: Havas Henrik helyett Görög László ment be a pszichiátriára

Elképesztő sztorit mesélt el Havas Henrik, amiben Görög László úgymond beugrott helyette.

2024. február 12., 10:21

Szerző:

Havas Henrik sosem fogy ki a meghökkentő sztorikból. Most a Blikknek mesélt el egyet azzal kapcsolatban, hogy hogyan készült a Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya című könyve. Ebben a kötetben az író-újságíró-médiaszemélyiség egy pszichiátriai osztály működését mutatja be, és a könyvhöz való felkészülés alatt be is ment az osztályra. Tapasztalatgyűjtés közben dr. Csernus Imre munkáját is megfigyelte, igaz, megjegyzi, hogy (kettejüket ismerve nem túl meglepő módon) kicsit összevesztek. Ezután jött be a képbe Görög László, a Thália színház színésze.

„Amikor részt akartam venni a kiscsoportos foglalkozásokon, amelyeket Csernus Imre tartott, kicsit összevesztünk, mert a betegek inkább velem akartak beszélgetni, mint vele. Ezért amikor Mauritiuson nyaraltunk, megkértem Görög Lacit, vállalja el ezt helyettem, mert úgy gondoltam, egy színésznek ez hatalmas kaland lehet, és abszolút alkalmasnak gondoltam erre a feladatra. Mint kiderült, nem is tévedtem, olyan híven adta vissza a jegyzeteiben a benyomásait, hogy ezeket tökéletesen bele tudtam illeszteni a könyvembe”

– meséli Havas Henrik. Az interjúból kiderül, hogy Görög László, bár akkoriban éppen súlyos magánéleti problémákkal küzdött, tényleg be is ment a pszichiátriára, hogy folytassa-segítse Havas Henrik munkáját.

Ha szívesen olvasna még egy lebilincselő sztorit Havas Henriktől, akkor az alábbi sorokat ajánljuk még az ön figyelmébe. A 74 éves híresség az alábbi történetet a Facebookra tette ki a hétvégén annak kapcsán, hogy 90 éves korában elhunyt Geszti Péter édesanyja, akit a tévénézők több műsorból is ismerhettek Márta néni néven. Havas Henrik az egyik ilyen műsorra emlékszik vissza alább.

„Milyen furcsa, hogy Márta néniről csak úgy tudok beszélni, hogy ő volt a barátnőm. Kilencven évesen halt meg, tulajdonképpen szép kort élt meg, de nekem meggyőződésem volt, hogy ha valaki, akkor ő lesz az örök életű.
Hogy hogyan lett a barátnőm? Annak idején miatta hallgattam Bochkor műsorát, imádtam, amikor a leghülyébb kérdésekre is remek választ adott. Tulajdonképpen minden témához hozzá tudott szólni, a politikai botrányoktól a celeb világ hülyeségeiig.
Aztán 1999-ben, az RTL hívásának eleget téve, elvállaltam egy jogi show-műsor vezetését. Na, itt jön a képbe Márta néni. Egy német licensz alapján csináltuk a Perpatvart, volt bíró, felperes, alperes, ügyész és vádlott, de én kitaláltam, hogy jó lenne, ha lenne angolszász mintára esküdt is. Elsőre azt mondták, hogy arról szó se lehet, »Kottából kell csinálni mindent, ahogy a németek előírják!« Aztán kikönyörögtem, hogy Márta nénit hívjuk be próbafelvételre. Természetesen brillírozott, és bekerült a műsorba, amit nem csak ő imádott, de a nézők is. A műsor már régen véget ért, de mi tartottuk a kapcsolatot. Negyedévente legalább egyszer, telefonon beszélgettünk. Mindenféle témát említettünk, még az intim, családi dolgokat is.
Sajnos nagyon link voltam az utóbbi egy-két évben. Mindig ígértem, hogy érte megyek, aztán elviszem vacsorázni, de ez részint miattam, részint őmiatta hiúsult meg. Fájtak a lábai, nem akart, és nem is tudott otthonról kimozdulni. Imádtam, amikor mindig megpendítette, hogy »Istenem, milyen kár, hogy nem maga az én fiam!« Péterre egyébként büszke volt, nemcsak a legkülönbözőbb műfajokban elért sikereiért, de ennél többre értékelte azt, amit a fia a családért tett.
Szóval, elment az egyetlen barátnőm, és ez nagyon fájdalmas. Sok-sok puszi, Márta!”

– búcsúzik Havas Henrik az alábbi posztban.

(Kiemelt kép: Havas Henrik Facebookja)