Meghalt Geszti Péter édesanyja, Márta néni

Közösségi oldalán jelentette be Geszti Péter, hogy kilencven éves korában elhunyt az édesanyja.

2024. február 10., 08:15

Szerző:

Geszti Péter úgy fogalmaz:

„Szomorú szívvel írom le, hogy Márti, Mártuska, Márta, Mama, Márta néni néven szólított édesanyám váratlanul befejezte földi pályafutását. Nehéz és küzdelmes élete volt, de nagy adománya, a humorérzéke az út végén sem hagyta cserben, és az élet iránti rajongás akkor sem halkult el benne, amikor már nem élhetett teljes életet. Segítette őt a tudat, hogy nemcsak a családja szerette, de tízezrek zárták szívükbe távolról, láthatatlanul. Tudom, hogy nem halunk meg addig, amíg emlékeznek ránk, és tudják a nevünket. Biztos vagyok benne, hogy a Mama még hosszú évtizedekig él majd sokunk emlékezetében. Kérem a sajtó munkatársait, hogy engedjék nyugodtan gyászolni a családunkat! Köszönöm.”

– írja Facebook-posztjában Geszti.

Külkereskedő volt Márta néni

Néhai édesapja, Geszti Péter humorista, dramaturg és szerkesztő volt, a televíziónál és a rádióban is dolgozott. Édesanyja, Imre Márta – a 2009 novemberében megszűnt Sláger Rádióból jól ismert „Márta néni” – külkereskedőként tevékenykedett. 

Geszti Péterre tavaly készített interjút a Blikk. A zenész akkor úgy fogalmazott: 

„Köszönöm az érdeklődést, jól van, novemberben lesz 90 éves. Csendesen, jó hangulatban telnek a napjai. Kezd már kicsit feledékeny lenni, egyre inkább a régi emlékei maradnak a számára, és ezzel párhuzamosan érzem, hogy még nagyobb lett benne a szeretete irántam. Tizenötödik éve, hogy alig tud kijönni a lakásból, járókerettel is nehezen mozog, de megmaradt a pozitív energiája, szinte sosem panaszkodik. Én pedig igyekszem jelen lenni az életében, hetente többször meglátogatom, és gyakorlatilag minden nap beszélünk.”

– mondta.

Márta néni szintén a Blikknek adott 2023-as interjújából derült ki, hogy már hatszoros nagymama. A lányának négy, fiának pedig két gyermeke született – sőt már egy hétéves dédunokája is van. Unokái mind nagyon közel állnak hozzá. Amikor ugyanis 2000-ben hirtelen szívinfarktusban elhunyt a lánya, ő és Péter vették magukhoz mind a négy gyermeket.

„A legkisebb akkor volt 12, a legnagyobb 15 éves és két évvel később az édesapjuk is elhunyt. Hatvanhét évesen kaptam négy kamasz gyermeket, miközben én is gyászoltam. Küzdelmes és nehéz évek voltak, de túl vagyunk rajta. Péter sokat segített, de így sem volt egyszerű. A három lánnyal azóta is szoros a kapcsolatom, most már jó néhány éve a legkisebb is kirepült innen, de mind hetente-kéthetente jönnek látogatni, mert szerencsére nem messze költöztek” – fogalmazott akkor az igen nehéz évekről Márta néni.

(Kiemelt kép: Unsplash.com)

Tegnap 12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.