Csernus Imre rendesen beolvasott a budapestieknek

Csernus Imre egy friss interjúban arról beszél, miért költözött le Noszvajra Budapestről. Nem hízelgő a véleménye a fővárosról, a fővárosiakról.

2022. június 27., 09:49

Szerző:

Nagyinterjút adott Csernus Imre a Mandiner című lapnak, amiben többek között arról is beszél, hogy miért költözött vidékre évekkel ezelőtt. Az interjúban a sztárpszichiáter részletesen kifejti, hogy miért találta elviselhetetlennek, illetve károsnak a budapesti létet:

„egyre jobban zavart a nagyvárosi lét rossz rezgése. A nagyvárosban élő emberek jó része állandóan rohan, ingerlékeny, frusztrált, feszült, nyugtalan – és mindez hatással van az egészségükre is. Ez a felismerés nem tetszett, elkezdtem nem jól érezni magam. Amellett, hogy egyébként semmi bajom Budapesttel, nagyon szép hely gyönyörű épületekkel, ma is bármikor szívesen vagyok ott rövid ideig.”

Azzal kapcsolatban, hogy hogyan sikerült beilleszkednie vidéken, azt emeli ki, hogy ehhez le kellett vetnie a nagyvárosi allűrjeit. Hogy ezek mik, azok közül egyet emel ki:

„a városi ember úgy állítja be a dolgokat, hogy ő mindig mindent tud. Ez nem igaz.”

Amikor a covid miatt szükségessé vált lezárások következményeiről beszél, akkor említi, hogy a budapestieknek nehezebb volt a helyzet, mint a vidékieknek, akik mindig ki tudtak menni a természetbe. Ezzel kapcsolatban szintén a negatívumokat emeli ki a fővárosiakkal kapcsolatban, akik Csernus Imre szerint nem vonták le a tanulságokat, amik pedig a városi nyüzsgés ideiglenes megállásából levonhatóak lettek volna:

„a karanténhelyzet egy megméretés volt, a városiaknak ablakot nyitott egy másfajta világra. A katarzis azonban nem jött létre: a többség alig várta, hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba. Ami villámgyorsan meg is történt. Ha nem így lenne, nem látnék ma is pont annyi frusztrált, dühös arcot Budapesten, mint azelőtt.”

Szóval a budapestiek jó része Csernus Imre szerint folyamatosan rohan, ingerlékeny, frusztrált, feszült, nyugtalan, dühös, és azt hiszi, hogy mindig mindent tud. Hát ezt megkapták a budapestiek.

Budapest vs vidék

160 fős nógrádi faluba költözött a Barátok közt színésznője egy kétszobás házba

Tóth Gabi és Kajdi Csaba Budapest és vidék szembenállásáról

Rubint Réka aranykalászos gazda lett

(Kiemelt kép: Lakos Gábor/168.hu)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.