Gattyán pártja is elmondhatta ötperces monológját a közmédiában

Fodrásztól a művészig, tanártól az asztalosig mindent megtalálunk a jelöltjei között.

2022. március 24., 08:25

Szerző:

Az Egységben Magyarországért, a Normális Élet Pártja, a Magyar Kétfarú Kutya Párt után a Megoldás Mozgalom (MEMO) is eljutott a közmédiába, hogy öt percben bemutathassák pártjukat a nézőknek. 

A pártot Szatmári Péter, a MEMO programtanácsának elnöke reprezentálta, aki öt percének elején megjegyezte, hogy történelmet ír a pártjuk, ugyanis ma 90 naposak. 90 nap alatt pedig 99 képviselővel országos listát tudtak állítani, ami még egy pártnak sem sikerült eddig. Hozzátette, hogy pártjuk képviselői azért különlegesek, mert lefedik a magyar társadalmat.

„Fodrásztól a művészig, tanártól az asztalosig mindent megtalálunk.”

Szatmári elmondása szerint  a mérsékelt szabadelvűséget képviseli a párt. Ők egyik politikai szélsőséghez sem tartoznak, így ők lennének a megoldás arra, hogy a választónak ne kelljen kényszerből egy szésőséges oldalt választania. Emellett megjegyezte, hogy a Párt hívószavai a szív, az ész és a bátorság.

Prograjukról megtudtuk, hogy önálló egészségügyi minisztériumot alakítanának ki, valamint fejlesztenék a ellátás rendszerét is, ugyanis a koronavírus járvány bebizonyította, hogy a magyar egészsége nem nevezhető jónak. Az oktatásra is nagyobb hangsúlyt fektetnének, hogy bárki meg tudja állni a helyét akár bel- akár külföldön. Valamint megtiltanák, hogy valaki két ciklusnál hosszabb ideig lehessen hatalmon.

A párt programtanácsának elnöke zárásként elmondta, hogy a magyarok elvesztették hitüket a politikában és a politikusban, ezért ők olyan képviselőket választottak, akik reprezentálják a civileket, valamint tényleg a lakosság érdekeiért dolgozik, azt helyezik az előtérbe. Zárásul pedig arra ösztönözte a nézőket, hogy április harmadikán menjenek el szavazni.

(Kiemelt kép: Szatmári Péter rektor a Zsigmond Király Egyetem Versenyképesség 2018 című, a versenyképesség, az innováció és az oktatás témakörében megrendezett konferenciáján 218. május 17-én. fotó: MTI Fotó: Kovács Attila)