„Itt vagyok az M1-en, tudod, ahova szoktunk jönni... négyévente” – kutyapárt a köztévében

Ilyen programbemutatót még biztos nem látott.

2022. március 23., 10:01

Szerző:

Az éves szinten 130 milliárd adófizetői pénzből működtetett közmédia a választáshoz közeledve három héten keresztül, szerdánként és csütörtökönként lehetőséget biztosít az ellenzéki pártoknak, hogy öt percben ismertessék programjukat. Korábban Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, majd utána Gődény György kapott lehetőséget, hogy kifejtse véleményét. Szerdán reggel 8 órakor pedig a kétfarkúakra került a sor.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már a négy évvel ezelőtti választás előtt is maradandó élményt nyújtott a nézőknek a köztévében, amikor egyik jelöltjük csirkejelmezben kotkodácsolva ismertette pártja programját. Most csütörtökön azonban a szárnyas szabadnapot kapott, helyette Tóth Imre, ismertebb nevén Bruti vállalta magára a felelősséget, hogy egyszerű szimpatizánsként elmondja, miért a kutyákra kell húzni az X-et április 3-án. A humorista Facebook-posztjaiban ezelőtt is rendszeresen ekézte a kormánypártok munkáját,

a köztévében viszont új szintre emelte a rendszerparódiát.

Az ötperces blokk elején kissé megilletődve, meghatódva konstatálta, hogy 4 évente az ellenzék, így ők is betehetik ide a lábukat – még ha csak 5 perc erejéig is – ,és megköszönte, hogy most „a szabadság levegőjét szívhatja a stúdióban”. A kutyapárt tevékenységéről, aktivizmusáról tájékozódni vágyó nézőknek a párt oldalát ajánlotta elsődlegesen a humorista, majd hirtelen megcsörrent a telefonja. A stand-up estbe illő előadáson Bruti majd négy percig a vonal túlsó végén lévő kedvesével beszélgetett. Nem csak kínos pillanatok, de frappáns kormánykritikák is elhangzottak a beszélgetésben.

Amikor arról kérdezték, hol van, csak úgy reagált: „Tudod, az M1-en, ahova szoktunk jönni... négyévente... rendszeresen”. 

Az elhúzódó telefonbeszélgetés során a bevásárlás is szóba került. Bruti arra panaszkodott párjának, hogy kevés a fellépés, ezért hatósági áras tejet, csirkefarhátat kell venni. „No meg olajat – de nem kő-, hanem étolajat”. És mivel a benzin is hatósági áras, abból is jó lenne feltöltekezni. Ha meg hiány van a kutakon, akkor nem szabad terjeszteni. „Mondd azt, hogy nem volt kedved tankolni”, mondta.

A végén harminc másodperce maradt Tóth Imrének, így beismerte, ebben a maradék időben már nem tud sokat mesélni a pártról. Ezért az iránt érdeklődött, négy év múlva is lesz-e ehhez hasonló, megtisztelő lehetőség a köztévében. A riporter azonban nem tudott biztosat mondani, de Bruti lelkesedése nem lankadt, és mosolyogva mondta a kamerába: „Megpróbáljuk négy év múlva!”

(Kiemelt kép: Youtube)