Diéta - Borbás Marcsi rájött, mitől mennek le a kilók: Ettől fogyok a legkönnyebben

Borbás Marcsi elárulta, hogy a napi ötszöri étkezés és a korai vacsorázás neki nem vált be. Elárulta, ehelyett hogyan fogyózik.

2024. június 24., 11:16

Szerző:

Borbás Marcsi érdekes gondolatokat osztott meg a diétázásról. Az 56 éves műsorvezetőnő több olyan általános igazságnak gondolt elméletet cáfol, amiket sokan mindenkire érvényesnek gondolnak, pedig őt például egyáltalán nem segítették az olyan tanácsok a fogyáshoz, hogy napi ötször kell enni, hogy nagyot kell reggelizni és hogy este 5 vagy 6 után már tilos enni. Különbözőek vagyunk, mindannyiunknak más diétázási forma a hatékony – hát íme, Borbás Marcsinak mi jött be.

Így fogy Borbás Marcsi

Sokan arra esküsznek, hogy a nap legnagyobb étkezése a reggeli legyen, de Borbás Marcsinak ez a tanács például nem jött be:

„Mint mindenben, én a test megtisztításában is a mértékletességet támogatom. Az első, hogy nem szabad nagy reggelit csapnom, mert két óra múlva olyan agresszív éhség lesz úrrá rajtam, hogy ami az utamba esik, azt felfalom. Ugyanez igaz a reggeli szénhidrát-fogyasztásra is, tehát nem ehetek – még mértékkel sem – lekváros vagy mézes kalácsot, de még zabkását sem.”

A fentieket egyébként a Story.hu idézi Borbács Marcsitól, aki azt is hozzáteszi, neki az működik, ha öt-hat óránként eszik:

„A második fontos tapasztalatom, hogy akkor fogyok a legkönnyebben, ha nem napi ötször, hanem 4-6 óránként eszem. A harmadik, hogy nem szabad monodiétáznom, mert néhány nap után kinyitom a hűtőt, és összevissza eszem mindent. A negyedik, hogy diéta alatt is jóízű ételeket kell ennem, mert ugyanúgy járok, mint a monodiétával. Tehát a reggeli legyen zsírokban gazdag, lehet tojás is, az ebéd szinte bármi, a vacsora pedig zömében zöldség és fehérje.”

Hogy mi is az a monodiéta? Amint azt a Femina is megírta (Borbás Marcsitól függetlenül), ez az elmélet azt ajánlja, hogy napokon vagy akár heteken át mindig csak ugyanazt az egy ételt együk, persze lehet választani, hogy mi legyen az, és természetesen valami egyébként egészséges dologra kell gondolni, nem McDonald's-os sültkrumplira vagy mogyorós csokira. De ha brokkolival vagy sárgarépával monodiétázunk, ez a típusú fogyókúra még akkor is veszélyes lehet, és a dietetikusok nem ajánlják: az embernek szüksége van a változatos tápanyagbevitelre, amit csak egyféle ételből nem lehet biztosítani. Így aztán Borbás Marcsi is azt mondja, neki sem jött be a monodiéta.

Borbás Marcsi a diéta alatt is jóízűeket eszik

A Gasztroangyal szerint az ember egy diéta alatt is figyelhet arra, hogy bár egészségeseket egyen, azért ízletes legyen, amit fogyaszt. Mint mondja, ha nem finom, amit eszik, sokkal hamarabb megéhezik utána, és így egy nagy szenvedés lesz csak a diétázásból:

„Én kezdem élvezni az új ételeimet, no meg azt, hogy nem vagyok éhes, és mégis araszolnak le rólam a dekagrammok. Egész életemben lelkiismeret-furdalásom volt, ha nem éhesen feküdtem le. Hiába ettem az adott diéta szerint, 11 órára majd’ éhen haltam. Értem én, hogy öt vagy hat óra után már ne együnk, de én éjfélig még dolgozni szoktam. Az még hat óra a napból. Tehát szerintem mindenkinek a maga életmódjához kell hozzáigazítani az étkezéseit. Egy biztos: ezektől az ételektől sokkal később éheztem meg, mert tele van mindegyik rosttal, és nincsen »folyamatosan kívánok valami finomat«-érzésem.”

Hogy a diétába mennyire fér bele, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy a madártej sokak szerint a jó ízű ételek közé tartozik. Borbás Marcsi pont ezt készítette el a legutóbbi videójában, ő a következőképpen készíti.

(Kiemelt kép: YouTube/Borbás Marcsi)