Borbás Marcsi elárulta, miért kellett távoznia az MTVA-tól

Borbás Marcsi nagyinterjút adott, itt a videó.

2023. augusztus 8., 09:24

Szerző:

Magyarországon a podcast szó valamiért videós nagyinterjút jelent, és most Borbás Marcsi vállalt egy ilyen podcast-szereplést. A Gasztroangyalként is ismert médiaszemélyiséggel a Mandiner készítette ezt az interjút, amiben Borbás Marcsi karrierje kezdeteiről azt mondja, hogy a családtagjai ajánlották a figyelmébe közmédia a tévés tanfolyamát. Itt egy osztályba került többek között Bényi Ildikóval, de más olyan nagy sztár nem került ki a csoportból, mint Borbás Marcsi. Ő ezt a véletlen művének tartja:

„ezek véletlenek. Mindenkinek ugyanannyi lehetősége volt abban a csoportban, és én nem is számítottam ott az elején olyan nagyon tehetségesnek.”

Borbás Marcsi azt mondja, politikai műsorban sosem akart szerepelni, ehhez túl érzelmesnek tartja magát. A politika mégis beleszólt a karrierjébe.

„Volt olyan, hogy a bemondóváróba odajött az egyik kezdő kolléganőm, majd közölte, hogy figyelj, ez és ez előtt legközelebb ne beszéljünk a választásokról, merthogy ő jegyzetel. [...] Egyébként az addig legkedvesebb kollégámról derült ki”

– mondja Borbás Marcsi. A 2002-es országgyűlési választások után két dolog miatt szóltak neki, ezek közül az egyik különösen zavarta:

„az egyik az volt, hogy vallási jelképet nem viselhetek – volt egy kereszt a nyakamban –, a másik, hogy a magánéletemben is tartanom kell magamat a szerződés feltételeihez. Ekkor teljesen ledöbbentem. Nem vettem le a nyakláncot, hanem hátrahúztam a keresztet, amikor adásba kerültem.”

Ez volt az, ami miatt végül úgy döntött, hogy átmegy a Hír TV-hez. Borbás Marcsi említi egyébként, hogy a kereskedelmi csatornák indulásakor a '90-es években rosszul esett neki, hogy a két új csatorna közül egyikhez sem hívták dolgozni, de utólag rájött, hogy ő nem is való az ilyen kereskedelmi műsorokba. A teljes interjút alább lehet végignézni-hallgatni.

(Kiemelt kép: YouTube/Mandiner)