Borbás Marcsi most árulta el: két súlyos betegséggel küzdött meg titokban

Borbás Marcsi megdöbbentő dolgot árult el.

2023. július 5., 08:30

Szerző:

Borbás Marcsi volt Endrei Judit vendége a Korhatártalanul című YouTube-műsorban. Az alább megtekinthető beszélgetésben az kerül szóba, hogy az MTA műsorvezetője annyi mindent megosztott az életéből, de legalább a fájdalmakat, a gyászt megtartja magának.

Mint mondja, gyerekkori hashártya-gyulladása miatt életveszélyes állapotba került, de volt olyan betegsége is, amit a sajtó nem írt meg soha, titokban tartotta.

„Azon kívül is, amit a sajtó megírt, volt nagyon súlyos betegségem. Sikerült úgy túl lennem rajta, hogy nem írta meg senki. Még a szüleimnek sem mondtam el, csak mikor kijöttem belőle. Emlékszem, akkor jöttek hozzám látogatóba, s mindenki riadt arccal lépett be. Akkor mondtam, hogy »na ezt nem teszitek velem, ha nekem jó kedvem van mindezek ellenére, és totál optimista vagyok, nektek is így kell ehhez állni«”

– idézi Borbás Marcsi szavait a Blikk.

A műsorvezetőnő ezen kívül érzékeny a nátrium-glutamátra, ami egy igen gyakran használt ízfokozó adalékanyag. Erről a következőket mondja:

„máig erős csontfájdalmat és borzalmas rosszullétet okozhat, ha nem nézem meg alaposan az összetevőit annak, amit eszem. Imádom például a pho levest, de sajnos az ázsiai konyhában szinte só helyett használják ezt az adalékanyagot: néhány éve a nagy rohanásban rendeltem az irodámba egy levest, majd három kanálnyitól teljesen kipurcanva feküdtem a dolgozóasztalom mellett. Azóta azt is én főzöm magamnak.”

Nézze meg a teljes videót!

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)