Chrudinák Alajos eltitkolt gyermekéről beszélt a tévés legenda fia

Chrudinák Alajos élete utolsó évtizedeiben nem állt szóba legidősebb fiával, az örökségen a mai napig megy a per.

2024. július 9., 12:55

Szerző:

Chrudinák Alajos első házasságából született fia, Ádám adott most interjút a Meglepetés magazinnak, amiből kiderül, a Panoráma című, legendás műsor műsorvezetője élete utolsó évtizedeiben nem állt szóba nagyobbik gyermekeivel.

Chrudinák Alajos és fia között 2006-ban megszakadt a kapcsolat

Chrudinák Alajos 2000-ben házasodott meg harmadszorra, és Chrudinák Ádám ezt a harmadik feleséget teszi felelőssé azért, hogy az egykori tévésnek megszakadt a kapcsolata a korábbi házasságaiból született gyermekeivel. A következőket meséli:

„Apu harmadszor is megnősült 2000-ben, miután eladtuk a budapesti házunkat, újdonsült feleségével – aki 19 évvel volt fiatalabb nála – leköltöztek egy kis faluba. Eleinte tartottuk a kapcsolatot, de 2006-ban rajtam kívülálló okok miatt ez megszakadt. Hiába küldtem leveleket, és többször telefonáltam édesapámnak, nem reagált a megkeresésemre. Nekem úgy jött le, mintha a felesége kisajátította volna magának, mert nemcsak én nem értem el aput, hanem a régi barátok, az unokái és a nővére sem. Nagyon szomorú vagyok, hogy 14 évig nem találkoztunk, és úgy ment el 2020 márciusában, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőle.”

Chrudinák Ádám azt mondja, amikor megtudta, hogy édesapja meghalt, megdöbbenve értesült nemcsak erről a tényről, hanem arról is, hogy állítólag ő semmit sem örökölhet a saját édesapja után. Ezzel kapcsolatban pert indított a neki járó örökségért, ami a mai napig nem zárult le.

Chrudinák Alajos eltitkolt gyermeke

Régóta létezik egy pletyka, ami szerint Chrudinák Alajosnak házasságon kívül is született egy gyermeke, aki állítólag most az egyik kereskedelmi csatornánál dolgozik, de természetesen nem ezzel a vezetéknévvel. Erről az eltitkolt gyermekről szóló híresztelésről Chrudinák Ádám a következőket mondja:

„Én is értesültem a pletykáról, de apám nem beszélt nekem arról, hogy van egy házasságon kívül született fia, vagyis egy féltestvérem. Ha így is történt, a sírba vitte magával ezt a titkot. Beletörődtem, hogy sosem tudom meg az igazságot.”

Chrudinák Alajos – 2009-es dokumentumfilm

Chrudinák Alajos életéről és munkásságáról egy érdekes dokumentumfilm érhető el egyébként a YouTube-on, amiben azonban ez a kérdés nem kerül szóba, az egykori tévés azonban megdöbbentő részleteket mesél el arról, hogyan élte meg gyerekként a második világháborút és 19 éves fiatalként az 1956-os forradalmat. Chrudinák Alajos szintén említi, hogy a '80-as években az első volt, aki a hazai médiában először beszélt a határon túli magyarokról, hiszen ez a téma akkoriban tabunak számított. Alább találja a teljes, bő háromnegyed órás dokumentumfilmet.

(Kiemelt kép: Fortepan.hu/Erky-Nagy Tibor)