Balogh Levente milliárdos 5 legmegdöbbentőbb nyilatkozata: Ha megkérdőjelezi a döntésemet, az nincs rendben

Összeszedtük a Cápák közöttből, az Álommelóból és a Szentkirályi ásványvízről ismert Balogh Levente 5 legerősebb nyilatkozatát.

2024. március 24., 06:23

Szerző:

Balogh Levente milliárdos és üzletember, Magyarország leggazdagabb emberei és az RTL realitysztárjai közé tartozik. Az 54 éves, kecskeméti születésű vállalkozótól összeszedtünk 5 megdöbbentő-elgondolkodtató nyilatkozatot, már csak azért is, mert a milliárdos hamarosan újra naponta szerepel majd a képernyőkön, ugyanis az Álommeló című műsor második évada március 25-én hétfőn 20 órától lesz látható az RTL-en, amiben a tavalyi győztes, Keserű Balázs utódját keresik.

1. „Remélték, hogy pap leszek”

„A családunkban 9 apáca volt és 3 pap, úgyhogy nagyon szerették volna, hogy a piárba iratkozzam be. A nagymamák szerintem titkon remélték, hogy pap leszek, mondjuk ezt nem gondolhatták komolyan. Egy év után ki is... el is kerültem”

– mesélte Balogh Levente nemrégiben az RTL-nek az Álommeló második évadának promózása közben. A későbbi üzletember azért nem maradhatott a Piarista Gimnáziumban, mert ott szombaton is volt tanítás, és ő ekkor nem tudott a suliba járni, mert közben válogatott cselgáncsozó is volt. Így aztán, mint tudjuk, Balogh Levente nem pap lett, hanem vállalkozó.

2. „Ma már nem kell olyan szinten részt vennem a munkában”

„Ma már nem kell olyan szinten részt vennem a munkában, mint korábban. A jó vezető ismérve az, hogy jó menedzserekkel veszi körbe magát, akik a mindennapi működést irányítják. A felsővezetőnek akkor van dolga, amikor más irányt kell meghatározni”

– mondta Balogh Levente a Forbes-nak tavaly arról, hogy szerinte mi jellemez egy jó igazgatót.

3. „Magasra kell tenni a lécet”

„Azért születnek világcsúcsok az atlétikában, a magasugrásban, mert mindig magasra rakják a lécet és lehet, hogy soha nem ugorják át, de törekednek arra, hogy sikerüljön. Azonban mindig van olyan ember, aki átugorja a lécet. Ugyanilyen a vállalkozás is. Aki a hivatása tudatában van és hisz magában, annak magasra kell tennie a lécet”

– ezt Balogh Levente a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) Mathiász János Technikum és Gimnázium Pénz7 elnevezésű eseményén mondta a gimnazistáknak a hónap elején, amint arról a Sonline.hu tudósított.

4. „Senki nem hitt bennem”

„Mondtam [édesapámnak], hogy mondd meg, hogy melyik az az üzletág, ami neked mínuszt hoz és eladnád. Csak azért, hogy ne legyen nézeteltérés a későbbiekben. És én ezt úgy gondoltam egyébként, hogy hozok be már akkor egy tőkéstársat, hát nem sikerült behoznom, mert senki nem hitt bennem. Hogy vizet lehet eladni prémiumban... Ezért eladtam a házamat, a kocsimat, a belvárosi irodámat”

– mesélte Hajdú Péternek Balogh Levente arról, hogy hogyan alapozta meg a Szentkirályi-birodalmat egy üzlettel, amit saját édesapjával kötött.

5. „Az, hogy megkérdőjelezi az én döntésemet, az nincs rendben”

„Nem magyarázkodok senkinek, hogy mit miért csinálok. Mindent azért csinálok, mert a legjobb embert szeretném kiválasztani, és nem vagyok kíváncsi a kifogásokra. [...] Az, hogy ön megmondja a főnöknek, amit gondol, és kiadja magából, az rendben van, de az, hogy megkérdőjelezi az én döntésemet, az nincs rendben”

– ezt Balogh Levente az Álommeló tavalyi évadának egyik legkiélezettebb jelenetében mondta, megvillantva, hogy milyen a vezetési stílusa.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)

14:48

A palota szerint az orvosok „nagyon biztatónak” tartják Károly király rákbetegsége gyógyításának előrehaladását, ezért az uralkodó ismét részt vesz nyilvános programokon.