Milliárdos összegű kártérítést kapott egy nagymama, akit tévedésből támadtak le a kommandósok

A nagymama olyan lelki megrázkódtatáson esett át, hogy elköltözött a házból. 

2024. március 6., 19:20

Szerző:

Az esküdtszék 3,76 millió dollár kártérítést kaphatott egy denveri nagymama, miután tévedésből lerohanta az otthonát a rendőrség razziát, mert azt hitték, lopott holmit rejteget. A BCC azt írta, a 78 éves Ruby Johnsont arra kényszerítették, hogy hagyja el a házát és egy rendőrautóban várakozzon, miközben csak egy fürdőköpeny volt rajta.

Mint kiderült, tavalyi egy szálloda parkolójából elloptak egy teherautót, amelyben hat lőfegyver, két drón, 4000 dollár készpénz és egy iPhone 11 volt. A kommandósok ezeket keresték az idős asszonynál. A telefont a Find My iPhone alkalmazással lekövették és a jel az idős asszony házához vezetett. A házkutatási parancsot a kerületi ügyészség is jóvá hagyta, mit sem sejtve arról, hogy ki is valójában Ruby Johnson. Ez indította el az eseménysort, ami a nénit megrázó házkutatáshoz vezetett.

Az nem mindennapi művelet során Johnson házát feltúrták a rendőrök, de semmilyen lopott tárgyat nem találtak. Hogy mikor kezdett kínossá válni a helyzet az nem derült ki a bíróságon, de Ruby Johnson azóta a traumától megrendülve elköltözött a házból, azóta is fél és még mindig nemtudta kiheverni a kellemetlen incidenst.

A nagymama dúsgazdag lett

Most azonban úgy tűnik, kap egy kis, azaz nem is olyan kis gyógyírt a lelki sebeire. Az idős hölgy egy coloradói jogvédő szervezet, az ACLU segítségével kártérítési pert indított az igazságtalanság ellen,a mit meg is nyert.

A megrázkódtatásért cserébe 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget kapott.

„Ez egy kritikus eset államunk alkotmánya értelmében, amely most először erősíti meg, hogy a rendőrség is felelősségre vonható, ha bizonyítható indok nélkül behatolt valaki otthonába" – mondta a szervezet jogi igazgatója, Tim Macdonald.

A coloradói alkotmány előírja, hogy a házkutatási parancsot írásos eskü alatt tett nyilatkozattal és megfelelő indokkal kell alátámasztani, mielőtt a rendőrség rajtaütést végezne valaki otthonában – tette hozzá a jogász.

(Kép forrása: Shutterstock)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.