Herendi sisakban versenyez Lando Norris a Magyar Nagydíjon

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. július 18., 11:14

Szerző:

A McLaren 24 éves pilótája és a Herendi Porcelánmanufaktúra szerdán mutatta be a speciális, kézzel festett védőfelszerelést, amit a Magyar Nagydíjon visel majd. „Különleges lesz ebben a bukósisakban versenyezni, mert az elmúlt időszakban nem gyakran fordult elő, hogy új sisakot készítettem volna bárkivel együttműködve. A tény, hogy ebben versenyezhetek, remélhetőleg azt is jelenti, hogy gyorsabban vezetek ennek köszönhetően” – mondta az M4 Sportnak a brit versenyző, aki abban bízik, sikerül előre lépnie a tavalyi második helye után, s így újabb Herendi trófeával gazdagodik.

Norris és a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges kapcsolata a tavalyi futamhoz kötődik, amikor a pilóta véletlenül összetörte az akkori győztes Max Verstappen trófeáját, ugyanis a holland világbajnok azt a dobogóra a lábai elé helyezte, majd ledőlt, amikor Norris éppen a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét. A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat pénteken, szombaton és vasárnap rendezik a mogyoródi Hungaroringen.

Esteban Ocon is különleges sisakot visel a Magyar Nagydíjon

A másik versenyző, aki különleges sisakfestést mutatott be a szerdai napon már a magasba emelhetett egy herendi-trófeát – mégpedig a máig emlékezetes 2021-es nagydíj után. Ő Esteban Ocon, az említett siker pedig a francia eddig egyetlen F1-es győzelme.

Ocon most ezt a győzelmet idézi a fel a Norriséhoz hasonlóan a klasszikus mintákat és színeket megidéző – viszont az ő esetében az alapmotívumokhoz jobban ragaszkodó – sisakfényezéssel. Rövid, közösségi oldalain megjelenő üzenetében a „leleplezés után” annyit írt, egy számára különleges futamhoz különleges sisak jár.

Telt ház lesz vasárnap

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon, melyen a győztes konstruktőr és a dobogós versenyzők ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott díjakat kapják. A Herendi Porcelánmanufaktúra által készített neoklasszicista stílusú vázák mintája egy különleges, távol-keleti motívum, amely a "Császári bazsarózsa" nevet viseli.

Amint azt Simon Attila, a cég vezérigazgatója elmondta, a minta egy stilizált zöld rózsa növényi indákkal és levelekkel, a trófea alapszíne a bézs, tükrében pedig a Hungaroring sziluettje jelenik meg. A győztes konstruktőr egy ugyanilyen mintázatú Herendi dísztálat vihet majd haza, amelynek áttört szegélyén, a speciális technikával készült porceláncsipkén a magyar nemzeti lobogó színei köszönnek vissza. A díjak 18 karátos matt arannyal díszítettek, mindegyikük kézzel készült, s amint azt a vezérigazgató az MTI érdeklődésére elmondta, összértékük több tízmillió forint.

(Kiemelt képünkön Lando Norris, a McLaren brit versenyzőjének egyedi, herendi motívumokkal díszített bukósisakja a Herendi Porcelánmanufaktúra sajtótájékoztatóján Herenden 2024. július 17-én. A bukósisakot a pilóta a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon fogja viselni. Forrás: MTI/Vasvári Tamás)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.