Angol sikerekkel kezdődött a darts vb harmadik köre

A karácsonyi szünet után felébredt a Professional Darts Corporation, vagyis a PDC világbajnoksága: a még versenyben lévő játékosok a legjobb 32 között folytatják a küzdelmeket.

2023. december 27., 18:09

Szerző:

Szerda délután három mérkőzésre került sor a darts világbajnokságon, mindjárt három olyanra, amit joggal vártunk nagyon. Volt a programban két angol–német összecsapás és egy korábbi világbajnok.

Az első mérkőzésen az angol Scott Williams a papírforma alapján nála sokkal esélyesebb Martin Schindlerrel mérkőzött meg. A német be is húzta az első két szettet, de talán elhitte, hogy megvan a meccs, így a szakállas angol egyenlített, majd egészen a döntő játszmáig halasztották a végjátékot, Williams sikerével.

A második találkozón két olyan játékos állt a tábla elé, akik a várakozásoknak megfelelően szerepeltek eddig. Dave Chisnall, aki, ha jó napja van, bárkit meg tud verni (ha meg rossz, akkor lehet, hogy hasra esik a küszöbben), és a némely – főleg német – szakemberek szerint a világbajnokság egyik titkos esélyesének tartott Gabriel Clemens. Nos, Chizzynek nem volt jó napja, de ellenfelének még annyira sem, így az angol egészen simán jutott a legjobb 16 közé.

A délutáni sessiont 2018 világbajnoka, Rob Cross zárta. A villanyszerelőből lett világbajnok ellenfele a hollandból nemrég svéddé vált Jeffrey de Graaf volt, aki eddigi hat világbajnokságán rendre az első fordulóban búcsúzott, most viszont már a harmadikig is eljutott, tehát könnyű lélekkel várhatta a színpadon az angolt. Cross esélyeshez méltón kezdett, de aztán kissé megtorpant, így az időközben nagyon összeszedetté vált de Graaffal remek meccset produkáltak, ám az igazából egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a korábbi világbajnok lép tovább a nyolcaddöntőbe.

PDC darts világbajnokság, 3. forduló:

Scott Williams (angol)–Martin Schindler (német, 26. kiemelt) 4-3
Dave Chisnall (angol, 11.)–Gabriel Clemens (német, 22.) 4-1
Rob Cross (angol, 8.)–Jeffrey de Graaf (svéd) 4-2

(Kiemelt kép: Az angol profi darts játékos, Rob Cross megmérkőzik Phil Taylor angol dartsjátékossal a PDC Darts World Championship 2018 döntőjében Londonban, 2018. január 1-jén. Tolga Akmen / AFP)