Történelmi magyar siker született a Hungarian Darts Trophy első versenynapján

Major Nándor 6–4-re legyőzte a német Ricarco Pietreczkót, aminek köszönhetően bejutott a második fordulóba.

2023. szeptember 23., 08:13

Szerző:

Elkezdődött az MVM Dome-ban a Hungarian Darts Trophy, és az első versenynapon mindjárt történelmi magyar siker született – számol be a sportal.  Major győzelmének értékét növeli, hogy hasonló bravúrra még nem volt példa a European Tourok történetében, korábban összesen 21 alkalommal szerepelt magyar dartsos az első körben, de valamennyien vereséget szenvedtek. Azzal, hogy Major Nándor megtörte a jeget, azt is elérte, hogy a második fordulóban az ausztrál Damon Heta ellen játszhat.

„Ami neki összejött, sajnos nem sikerült Jagicza Gábornak, Vida Mihálynak és Kovács Patriknak, nekik az első meccsel véget ért a torna” – utóbbi különösen szomorú lehetett, mert Rowby-John Rodrigueztől „csak” 6–5-re kapott ki. „Nagyon régóta várunk erre, több alkalommal közel voltunk ehhez a pillanathoz” – fogalmazott Takács Péter, a Hungarian Darts Trophy-t szervező Darts Event ügyvezetője. Hozzá tette: a nap folyamán például Kovács Patrik is nagyot játszott, a lényeg azonban az, hogy az European Tour versenyek történetében van már magyar győztes.” 

Folytatás következik: szombaton 16 mérkőzést játszhat a közönség.

(Kiemelt képünkön a Hungarian Darts Trophy első teltházas versenynapja.Fotó: PDC Hungarian Fan Club Facebook oldala)

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.