kis hírek

2019. augusztus 13., 06:56

Szerző:

 Rekordbírság    Első fokon összesen 300 millió forint bírságot szabott ki a Wizz Air ellen a fővárosi kormányhivatal. Az elmúlt két hónapban összesen hét esetben folytattak fogyasztóvédelmi vizsgálatot a fapados légitársasággal szemben, ezekből öt esetben állapítottak meg szabálysértést. Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító légitársaságok.

 Csepeli kavarás  Nem vesz részt a Momentum a csepeli ellenzéki összefogásban, jelentette be Dukán András Ferenc helyi politikus, mert az az MSZP-s Szenteczky János is szerepelne a kerületi listán, akit korábban már jogerősen elítéltek rágalmazás miatt. A Momentum ugyanakkor továbbra is kitart a közös ellenzéki polgármesterjelölt, Erdősi Éva támogatása mellett.

 Salvini beindult  Felrúgta a kormánykoalíciót Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga elnöke, aki eddig az elitellenes Ötcsillag párttal együtt kormányzott. A felmérések szerint Salvini pártja nyerheti meg az előrehozott választásokat. Az európai parlamenti választásokon a Liga a legnagyobb olasz párttá vált, míg az Ötcsillag támogatottsága nagyjából a felére, 17 százalékra csökkent.

 Fideszes belharc  Valamennyi fideszes szécsényi önkormányzati képviselő kilépett a pártjából. Az ok: a Fidesz szécsényi szervezete az eddig regnáló kormánypárti városvezető, Stayer László helyett a párt helyi elnökét, Varga Bélát jelölte az őszi önkormányzati választásra polgármesternek. A kilépők között van Stayer László is. Az ügy egyik szála, hogy a KDNP Nógrád megyei vezetése ki akarta zárni a helyi KDNP-s képviselőket a pártból, mivel azok a jelenlegi polgármester újraindítását támogatták.

 Gyűlölet-bűncselekmény  Garázdaság vétségében nyomoz a rendőrség az arabnak nézett és emiatt lefejelt cigány újságíró ügyében. Rézműves Benjámin Dániel terhes feleségével sétált a budapesti Árkád bevásárlóközpont előtt, amikor állítása szerint két kopasz férfi megtámadta és „mocskos arab bevándorlóknak” titulálta őket. Az egyik támadó belefejelt a szeme fölé, felszakadt a bőre. A pár most azt akarja elérni, hogy a rendőrség közösség tagja elleni erőszakra minősítse át az esetet.

 Betámadták Donáth Annát  „Be fogom perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat. Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért” – írta ki a Facebook-oldalára Donáth Anna, a Momentum alelnöke, a párt EP-képviselője, miután több kormánypárti médiumban megjelent egy cikk, miszerint egy névtelen női tanú azt állítja, az ellenzéki politikus még kamaszkorában szexuálisan zaklatta őt. Az éppen nászútjára készülő Donáth Anna úgy reagált: a rágalmazó írás minden szava hazugság.