Hablaty, hamuka, hazugság

A Soros nevű ördög ma már nem a falon van, hanem a hétköznapjainkban – állította tavaly márciusban lapunknak a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd szerint a liberálisok virtuális valóságukkal, pénzzel, gazdasági érdekkel és hatalommal egész Európát befolyásolnák. Meg volt győződve róla, és erről ma is így gondolkodhat, hogy Brüsszel a gyarmatbirodalmi hátsó udvar szerepében tartaná Magyarországot. Márpedig ő tudja, milyen egy hátsó udvar, mert ott nőtt fel: ott van a retyó meg a sufni.

2019. április 9., 18:33

Szerző:

Azt nyilatkozta: a Magyarországra érkező menekülteknek jó, hogy konténerekben lakhatnak.

Igen, mert az. Én kilenc négyzetméteren nőttem fel, szívesen laktam volna egy ilyenben, a szüleim is elfogadták volna. Akkor nem kellett volna annyit dolgozniuk egy 48 négyzetméteres lakásért. Maradjunk ennyiben.

Milyenek ezek a konténerek?

Lehet benne aludni, olvasni, a vízellátás is megoldott. Gyerekként táborozáskor ennél kisebb faházakban laktunk, amit mi csak „kutyaólaknak” hívtunk. És a szüleink még fizettek is érte. Ha ezek az emberek életük végéig ilyenekben élnek, akkor is jobb körülmények közé kerülnek, mint a háborús övezetben, ahonnan jönnek.

Ezek szerint háborús övezetből jönnek? A kormány szerint gazdasági bevándorlók.

A kilencven százalék gazdasági bevándorló. Szervezetten és törvénytelenül érkeznek Európába. Az EU-s bürokraták csalogatják, a Soros-csapatok bujtogatják, kiképzik, pénzelik, az embercsempészek utaztatják, megdolgozzák, busásan lenyúlják, majd ráteszik őket a lélekvesztőkre. Ez ám az összhang, a furcsa koalíció.

Így testileg és lelkileg is összetörnek, mire ideérnek.

Teljesen felesleges idejönniük. Ha az unió összeszedné magát, és a határok megvédésével, tőkekihelyezéssel, békerendezéssel meg az embercsempészek elfogásával rendezné a helyzetet, a migránsok száma alaposan megcsappanna.

Hetente háromszáz, erősebb időszakban ezeregyszáz menekült érkezik a határhoz. Ez sok?

Persze hogy sok. Ráadásul veszélyes a helyzet. A 2015-ös csúcs idején 1,3 millió ember érkezett Európába, 2016-ban egymillió-kétszázötvenezer: a szerény ötvenezres csökkenés az EU–török-megállapodásnak volt köszönhető. De hogy ott is mi lesz! Kiderült, hogy Törökországban mégiscsak működik valamilyen demokrácia, hisz népszavazásra készülnek. A már Európában lévő török közösségeknél pedig kampányolni akarnak, mint otthon. Ezt hova tetszik tenni? Nekünk már van tapasztalatunk a végvári ütközetekből, Buda elestéből, Mohácsból. Ideje volna, hogy Brüsszel végre ránk figyeljen. Nagy az unió felelőssége, nem kéne idehívni mindenkit, nem kéne hazudni, egy másik, talmi „valóságot” építeni.

Milyen másik valóságot?

Van a valódi valóság, amiről Orbán Viktor beszél, és van az elmúlt néhány évtizedben a liberális diktatúra által felépített álvalóság.

Liberális diktatúra?

Napnál világosabb. Csak abban a térben lehet mozogni és annak kell mindig és mindenben megfelelni, amit a liberális megmondóemberek állítanak. Mindenféle szép eszmék mögé bújnak, és az akaratukat ráerőltetik az emberekre. Hogy lehet olyat mondani, hogy fogadjuk szeretettel a beáramló, mindent legázoló illegális bevándorlókat, akik elveszik az emberek munkáját, szociális biztonságát, veszélyeztetik a közbiztonságot, akár bombát robbantgatnak? Ajánlom figyelmébe Jonah Goldberg Liberálfasizmus című könyvét.

Liberálfasizmus? Nagyon belehúzott.

Miért, csak a nemzetiszocializmus szóösszetétel használható? Az egész liberális világ diktatúrába fordult.

Az is álvalóság, hogy fényképek, orvosi látleletek, szakemberek beszámolói támasztják alá a menekültek bántalmazását?

Határozottan visszautasítom, hogy a magyar rendőrök bántanák a menekülteket. Hazudnak, mint a vízfolyás, tendenciózusan összeraknak minden részletet.

A Legfőbb Ügyészség a minap közölte, hogy két rendőrt ítéltek el gyorsított eljárásban, mert migránsokat bántalmaztak a déli határon: egyikük térddel arcon rúgott egy ülő menekültet, a másik közelről könnygázzal arcon fújt egy, a kerítés túloldalán álló embert.

Ezeket az egyedi és elszórt eseteket kívülről nem tudom megítélni. Minden intézkedésnek megalapozottnak, szükségesnek, arányosnak és fokozatosnak kell lennie. Aki nem a határátkelőn akar bejönni, számítson rá, ha agresszíven ugrabugrál, nem működik együtt, arcon fújják. Nézze meg, mi történt a minap a kiskunhalasi szálláson, ahol a menekültek megostromolták a kerítést, és ketten meg is pattantak. Mit kéne csinálni? Létrát adni nekik, hogy másszanak át? Ezeket az embereket biztatják, kioktatják, rengeteg provokációt hajtanak végre. Miközben Magyarország a nemzetközi szabályokat eminensen betartja.

A Legfőbb Ügyészség azt is közölte: 2015 szeptemberétől idén márciusig menekültek 44 esetben jelentettek fel rendőröket, 32 ügyben megszüntették az eljárást, öt esetben jelenleg is zajlik a nyomozás. Van közöttük kötelességszegés, bántalmazás, csoportosan elkövetett bántalmazás.

Hogy 44-ből 32 esetben megszüntették az eljárást, az nagyon jó arány.

A többi belefér?

Hogyne férne bele! Nézze meg a német vagy osztrák statisztikákat. A mi rendőreink és határőrizeti szerveink példásan látják el a feladatukat: megvédik az országot, a magyarok biztonságát. Köszönet érte!

És a dokumentált adatok?

Hablaty, hamuka, duma, hazugság. Mondjam még másképp?

A miniszterelnök emberi jogi handabandát mondott.

Igen, ez a tökéletes kifejezés. Egyetértek vele. És vállalom a megbélyegzést. Már szinte kezdem élvezni. A liberálisok azért építették fel virtuális valóságukat, mert brutálisan nagy pénz és gazdasági érdek, hatalom van mögötte. Mindezzel egész Európát szeretnék befolyásolni.

Mi a bizonyíték erre?

A pénz honnan jön? Gyuri bácsitól, nem? Neki meg elég jó üzletei vannak, mindig bejön a számítása. Ha akarja, bedönti a fontot, és mégsem lesz semmi baja. Ki védi őt? Hogy áll össze a rendszer?

Egyes politikai elemzők szerint inkább arról van szó, hogy a kormány rendre ellenséget talál magának, most épp Soros Györgyöt.

Ezek Soros-elemzők, tele velük a padlás. Hagyjuk már őket.

Folyamatos az ellenséggyártás Sorostól a civileken át a brüsszeli bürokratákig.

Ugyan! Nem ellenséget keresünk, hanem megmutatjuk a valódi valóságot. Ez a Soros nevű ördög nem a falra van festve, hanem itt él velünk a hétköznapokban. A rendszerváltás óta sokan az ő világát építik, egyik diktatúrából a másikba eshetünk. Mi azt hittük, szabad ország lehetünk. Többször egyedül védtük meg Európát a töröktől, a tatártól, most schengeni országként ugyanez a feladatunk.

Brüsszel az új nagyhatalom, ami ellen felvettük a harcot?

Erről szól a fáma. A brüsszeliek ki akarják terjeszteni a hatalmukat. Ők nemzetiségekben és egyesült államokban gondolkodnak, mi a szabad nemzetek együttműködésében. A csatlakozáskor úgy nézett ki, magyar nemzetként a soknemzetű Európa szabad közösségének a tagja lehetünk. Európa a mostani politikával épp ezt az európaiságot ássa alá. Mi lesz a szabad mozgással, amikor az új, szisztematikus határellenőrzés lép életbe? Hány órát állnak majd a magyarok igazságtalanul, mondjuk, a horvát vagy román határon? Miközben meghívják az illegális migránsokat, az uniós polgárokat meg igazságtalanul büntetik?

„2016-ban kiderült, hogy Brüsszel újabb és újabb gazdasági jogosítványokat akar magához venni a tagállamoktól. Az akció neve brüsszeli nyelven szociális pillér” – jelentette ki az adópolitika nemzeti hatáskörben tartásáról a miniszterelnök az idei évértékelőjén. Ehhez képest Marianne Thyssen, a területért felelős uniós biztos Budapesten azt mondta: szó sincs arról, hogy az Európai Bizottság jogköröket venne el a tagállamoktól vagy szabályozná a rendszereiket. Mi ez, ha nem ellenséggyártás?

A brüsszeli hölgy vagy nem volt jól felkészítve, amit kétlek, vagy nem mondott igazat. Ilyen egyszerű. Azért jött ide, hogy a helyzetet elsimítsa.

Elsimítsa?

Ha a magyar miniszterelnök nem állt volna bele kőkeményen a vitába, az ügy úgy csúszott volna át, ahogy kell.

Mi csúszott volna át min?

Ha a terv megjelenik az európai jogszabályokban, márpedig ez a szándék, akkor a végrehajtása kötelező. A hölgy azért jött ide, hogy kampányoljon kicsit, hiszen tudja, a döntéshez a miniszterelnökök tanácsának egyhangú állásfoglalása szükséges.

Azzal kampányol Thyssen asszony a döntés mellett, hogy azt nyilatkozza, nem is akarják?

Taktikáznak. Ezért Varga Mihály okosan úgy nyilatkozott: ha Brüsszel nem megy neki a magyar adójogszabályoknak és a munkahelyteremtő állami támogatásoknak, akkor mehet a történet. A nyugati országok már húsz éve megerősítették saját nemzeti cégeiket, és most nem akarják, hogy a magyar vállalatok európai szinten versenyképesek legyenek. Ezért ekkora a mellény. Az a jó nekik, ha maradunk a gyarmatbirodalmi hátsó udvaron. Én a hátsó udvarban nőttem fel, tudom, milyen. Ott van a retyó meg a sufni. Brüsszelben nem széplelkek dolgoznak, kőkemény érdekharc folyik, minden a lóvéról meg a hatalomról szól. Mint a kocsmában, a sör-virsli szkanderpartiban.

Az se rossz módszer, hogy Paks bővítésével orosz gazdasági, politikai hídfőállás épülhet Magyarországon.

Paksozunk? A fiam azzal jött haza az iskolából, hogy van egy vicce. Hogy hívják az atomfertőzött nyulat?

Hogy?

Paksifüles!

Erős.

Jó, nem?

Visszatérve: állítólag az orosz lobbisták, sőt akár az orosz maffia is teret nyerhet itt.

Ugyan már! Magyarország jövője akkor biztosított, ha minden nagyhatalommal jóban vagyunk, méghozzá a saját érdekeinket szem előtt tartva. Egyensúlyozó szerep a miénk. Ezt hívják diplomáciának. Nem mindig nagy, romantikus győzelmekre van szükség.

A sok új párttal szemben hogyan védekezik a Fidesz?

Sehogy. Önzők és megbízhatatlanok, csak a hatalmat akarják, egyik sem arról beszél, mit kell tenni az országért.

Gémesi György pártja a Fideszből kiábrándult jobboldali szavazókat célozza.

Kamu.

Mi kamu?

Akik a jobboldalon tűnnek fel, nyilvánvalóan arra törekszenek, hogy megosszák a jobboldalt. Viszont Gémesi bizton számíthat Dávid Ibolya és Herényi Károly szavazatára.

Pukli István új pártjával is a kiábrándult jobboldaliakat akarja.

Tyű, egymás után ugranak fel a nagy nevek!

Őt egy korábbi interjúnkban a kommunisták ügynökének titulálta.

Mert az. De csak csinálja, nem tartok tőle. Ezért fizetik.

Az új, balos formációk viszont a baloldalt szalámizzák. Egyesek szerint ez a Fidesznek a legjobb, ezért akarnak tényezőt csinálni a Momentumból.

Ugye nem azt akarja mondani, hogy a Momentum léte a Fidesz érdeke? Mert az vicces lenne. A Momentum tagjai nem fideszes gyerekek, hátterük és támogatóik az MSZP–SZDSZ köreiből kerülnek ki.

A kormánysajtó teljes erejéből lövi a 143 momentumos fiatalt.

Felkérezkedtek a színpadra, és most csodálkoznak, hogy ott más aktorok is vannak? Mégis mit vártak? Hogy nem tudjuk, ki irányítja őket a háttérből? Amikor birkózóként láttam, hogy én vagyok a gyengébb, sejtettem, hogy belevágnak a szőnyegbe. Jobbára így is történt. De sosem súgtam az ellenfél fülébe, hogy cseréld már a birkózócipődet balettcipőre.

Miért kell ekkora kartácstüzet ereszteni az egyszázalékos formációra?

Azt mondták, csak az olimpia ellen mennek, miközben az első perctől az volt a céljuk, hogy bekerüljenek a politikai vérkeringésbe. Bekerültek, de akkor ne finnyáskodjanak. Támadnak minket, nekünk meg jogunk van védekezni. Azzal kezdték, hogy nem fogadják el egyetlen párt támogatását sem, majd az LMP, az MSZP, a DK és az Együtt szállította nekik az aláírásokat. Pedig még egy teljes év van a választásokig. Brutális lesz.

Brutálisabb, mint korábban?

Igen. Nyilván óriási támadás ér majd minket Brüsszelből, a liberális média részéről, lesz lejáratás, karaktergyilkosság, kapunk majd hideget-meleget. Folyamatos nyomás alatt leszünk. A szélsőbaltól a szélsőjobbig összefognak ellenünk. Az összes időközi választásból jól látszik, hogy egy kottából játszanak. Ajkán visszalépett a szoci jelölt, mert erősebb volt a jobbikos. Salgótarjánban a szoci volt esélyes, ezért ott a Jobbik nem kampányolt. Kipróbálták a szentendrei modellt is: ne pártok legyenek, hanem álcivil jelölt. Most Zuglóban a Jobbik nem indít jelöltet. Összeborulás lesz, mindenki a Fidesz ellen. Mit is mondott Majtényi László az államfőjelölti beszédében? „Olyan országot szeretnénk, amelynek minden polgára egyformán kedves gyermeke, legyen bár politikailag középen vagy álljon valahol szélen, akár legszélen.” Majtényi a szélsőbaltól a szélsőjobbig mindenki köztársasági elnöke akart lenni.

Ez lenne az ideális, nem?

Hogy kirekesztő legyen?

Mi a kirekesztő ebben?

Az Alaptörvény pontosan fogalmaz: 1944. március 19. és 1990. május 2. között elveszítettük a nemzeti önrendelkezésünket, náci és kommunista, szélsőséges diktatúrában éltünk. Mára a liberálisok ugyanolyan kirekesztők, mint a nácik meg a komcsik, sőt szövetségre is lépnének velük. / Lampé Ágnes