Újdonságot vezet be a Zara, hamarosan Magyarországon is árusítanak majd használt ruhákat

Az információk szerint a Zara bevezetett egy újdonságot, a használt ruhák árusítását és vásárlását, ami válaszra késztetheti a többi fast fashion márkát.

2024. október 28., 12:39

Szerző:

Új szolgáltatást indított el Európában a Zara, ami hamarosan megérkezhet Magyarországra. Nemsokára az országban is lehetőség lesz a használt ruhák adományozására vagy adásvételére, a szolgáltatást már több országban bevezették, és 2025-ig minden piacon szeretnék ezt elkezdeni – derült ki a Pénzcentrum cikkéből.

A Zara Magyarországon is elindíthatja a Pre-owned szolgáltatását

Az Inditex cégcsoporthoz tartozó Zara jelenleg is az egyik legnépszerűbb fast fashion márka. Folyamatosan próbálnak újdonságokat bevezetni, tavaly például már Magyarországon is elérhetővé váltak az önkiszolgáló kasszák, ezzel is a vásárlói élményt szeretnék javítani, hogy az embereknek kevesebb időt kelljen várakozni a pénztáraknál.

Most egy újabb szolgáltatással szeretnék magukhoz csábítani a vásárlókat, ez pedig nem más, mint a Zara Pre-owned. A lényege, hogy a fast fashion márkánál mostantól az új ruhák megvásárlása mellett lehetőség lesz használt ruhadarabok javítására, elajándékozására, továbbértékesítésétésére vagy épp vásárlására. A cég ezzel szeretne segíteni a vásárlóknak abban, hogy meghosszabbíthassák a megvásárolt termékek élettartalmát.

A Zara TikTok oldalán megjelenő videó alapján a szolgáltatás jelenleg már elérhető az Egyesült Államokban, valamint bizonyos Európai városokban, a lista pedig csak bővülni fog a következő időszakban. A Pénzcentrum cikkéből kiderült, hogy jelenleg Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Olaszországban, Írországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, az Egyesült Királyságban vehetik igénybe ezt a szolgáltatást az emberek. De 2025-ig szeretnék szinte az összes fontos piacra bevezetni ezt az újdonságot, így nagy valószínűséggel Magyarországra is hamarosan megérkezhet.

Problémák vannak a Zara beszállítóival

A lap cikke szerint a Zara egy olyan időszakhoz hozta meg a döntést, amikor nagy a bizonytalanság az egyik beszállítóját illetően. A ruhák jelentős részét Bangladesben gyártják, az országban lévő ruhaiparral kapcsolatban igazán sok a kérdés, mivel a politikai zavargások, tüntetések jelentős károkat okoztak az iparágnak.

Több gyárat is felgyújtottak az országban, az internetkimaradások pedig nehezítették az iparág zavartalan működését. A Pénzcentrum cikke szerint ezek a körülmények jelentősen csökkentették az exportot, idén akár 10-20 százalékkal is csökkenhet ennek az aránya.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)