Váratlan bejelentés érkezett az üzemanyagok árait illetően

Az üzemanyagok árai hetente akár kétszer is változhatnak, szerdán és pénteken. Március elseje péntekre esik, így felmerül a kérdés, hogy mi vár ránk a benzinkutakon a naptári tavasz első napján.

2024. február 29., 13:30

Szerző:

Ebben az évben eddig összesen 45 forinttal emelkedett a 95-ös benzin ára és 54 forinttal a gázolajé. Azaz literenként ennyivel tankolunk többet a tavaly decemberi árakhoz képest. Ebben benne van az is, hogy egy európai uniós előírás miatt a magyarországi üzemanyagok jövedéki adóját jócskán meg kellett emelni. Januárban két lépcsőben drágult mindkét üzemanyagfajta, összesen 41 forinttal.

Holnap, azaz március első napján a telekomcégek, a bankok, a biztosítók számára nyitott a lehetőség a szolgáltatásuk díjának inflációkövető emelésre, jelen esetben a 2023-as 17,6 százalékos drágulást érvényesítő emelésben mutatkozik meg. A szolgáltatók már értesítették az ügyfeleiket, így tehát sokakat nem ér majd meglepetésként, hogy magasabb rezsivel kell számolniuk a jövőben.

Adódik a kérdés, hogy mi lesz az üzemanyagok árával március elsejétől. Nos, a holtankoljak.hu értesülése szerint

március első napján nem kell üzemanyagár változásra számítanunk a hazai benzinkutakon. A benzin és a gázolaj beszerzési ára is változatlan marad.

Így a tavaszt az alábbi átlagárakkal kezdjük:

  • 95-ös benzin: 615 Ft/liter
  • Gázolaj: 647 Ft/liter

(Kiemelt kép: David ROUMANET/Pixabay)

2024. április 11., 09:57

A kriptopiaci szereplők – szolgáltatók, kereskedési platformok – által működtetett ökoszisztéma jelenleg még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik itthon. Alapvető fontosságú ezért, hogy a fogyasztók előzetesen tájékozódjanak arról: pontosan milyen kockázatai vannak az általuk igénybe veendő kriptoeszközöknek (pl. a Bitcoinnak), illetve kriptotőzsdéknek (pl. a Binance-nek). Az MNB eközben felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére – közölte a jegybank.