Megint árat emel a Disney

Újabb áremelést hajt végre a Disney az érdekeltségébe tartozó streaming szolgáltatásokban, ám hogy ez Magyarországon hogyan csapódik le, azt egyelőre nem tudni.

2024. augusztus 7., 11:42

Szerző:

Újabb áremelési hullámot indít a Disney az érdekeltségébe tartozó streaming szolgáltatások esetében. Október 17-től kezdődően a Disney Plus, a Hulu és az ESPN havi és éves csomagjai is emelkednek – számolt be a The Verge. A lap felidézte, a Disney+ 2019-es elindítása óta sorozatosan veszteséges volt, majd idén tavasszal vált először nyereségessé a streaming szolgáltatás. A hagyományos mozis és tévés üzletágak miatt a Disney jelentős veszteségeket könyvelt el idén.

A streaming szolgáltatók piacán jelenleg is nagy verseny zajlik az előfizetésekért és a nyereséges működésért. Az emelés érinteni fogja a más országokban – többek között az Egyesült Államokban is – már régóta elérhető reklámokkal ellátott és reklámmentes csomagokat is.

A Magyarországon is elérhető reklámmentes csomag ára a The Verge szerint az USA-ban az eddigi 14 dollárról (átszámítva 5100 forint) 16 dollárra (nagyjából 5800 forint) emelkedik.

Mivel hazánkban a Disney más árazással operál, egyelőre még nem világos, hogy a magyar előfizetési csomagok díjait hogyan fogja érinteni az áremelés.

Nem csak a Disney emelt árat

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Disney-n kívül más streaming szolgáltató is úgy döntött, változtat az addig elérhető csomagjain. A Netflix év elején közölte, a reklámokkal támogatott szint javára kivezetné a legolcsóbb Basic csomagját néhány olyan országban, ahol reklámokkal támogatott csomagok is elérhetőek.

A sort a szolgáltató Kanadával és az Egyesült Királysággal kezdte az idei második negyedévben. Így a 15,49 dolláros előfizetés lesz a legolcsóbb reklámmentes csomag a streamingszolgáltatónál ezekben az országokban.

Magyarországon a Netflix díjcsomagok ára 2490 forint és 4490 forint között van havonta.

A Netflix szolgáltatása rengeteg új funkcióval is bővült az évek alatt, a 4K streamekkel és a játékpiacra való betöréssel, ugyanakkor megjegyezték, hogy ez nem lesz mindig ingyenes. További érdekességet jelentett, hogy a Netflixet összesen 18 Oscar-jelölésben részesítették idén, amivel minden stúdiót sikerült megelőznie, még a Megfojtott virágokat felvonultató, 13 jelölést begyűjtő Apple-t is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Patrick T. FALLON / AFP)