Horváth Csaba: Molnár Gyula egy kicsit talán elárulta harminc év munkáját

A politikus azt is elárulta, inkább főpolgármester lenne, mint frakcióvezető az Országgyűlésben. 

2021. június 25., 11:47

Szerző:

Molnár Gyula egy kicsit talán elárulta azt a konstrukciót, amiben harminc éven keresztül dolgozott, de mindenkinek az egyéni döntése, hogy miként tudja magát szuverén emberként egyben tartani – jelentette ki Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere a 168 Keljfeljancsi című műsorának pénteki adásában utalva arra, hogy az MSZP korábbi elnöke a parlamentbe való bejutás esetén a DK-frakcióba ülne be. Döntése miatt Molnár Gyula párttagságának az MSZP vetett véget

Horváth Csaba mint mondta, a politikusoknak az elvi mellett emberi motivációik is vannak, így megérti azokat, akik új megoldásokat keresnek. Megjegyezte: régi barátságot ápol az MSZP volt elnökével, és sajnálja a történteket, de az előválasztáson olyan éles a verseny, hogy néha elkerülhetetlenek a különböző sérülések. Ez szerinte azért alakulhat így, mert most különösen fontos minden körzetben egyetlen közös ellenzéki jelöltet kiállítani, de véleménye szerint ez nem járhat az ellenzéki szereplők végleges összeugrasztásával..

„A nap végén ugyanazért a közös célért dolgozunk.”

– emelte ki Horváth Csaba.

A zuglói ingatlanértékesítésről és a költségvetés módosításáról azt nyilatkozta, hogy már évekkel ezelőtt pályáztatott ingatlanokról van szó, amelyek nem kellenek az önkormányzat napi működéséhez. Szerinte ezzel a metódussal a régi értéket tulajdonképpen egy új, hasznosabb értékre tudja lecserélni a kerület. 

„Úgy tekintem, hogy ez családi ezüst, amelytől megválunk, és családi arannyá változtatjuk”

– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miért inkább a helyi és nem az országos politikával foglalkozik, kifejtette: eredetileg ő sem akart egy önkormányzat élére állni országgyűlési képviselősége után, és jelölteket keresett maga helyett. Később aztán rájött, az önkormányzati kormányzás sokkal nagyobb lehetőséget ad az elődök hibáinak kijavítására. A parlamentben a munka a szakpolitikához kötődik, ellenben egy polgármester célzottabb, és nagyobb hatást tud gyakorolni az emberek, valamint a közösség életére. Mint kiderült, ha választhatna, inkább főpolgármester lenne, mint frakcióvezető az Országgyűlésben. 

Végezetül felhívta minden zuglói figyelmét a járvány továbbra is fennálló veszélyeire. Arra kérte a kerület lakosait, hogy a kormány enyhítésétől függetlenül óvatosan éljék a mindennapjaikat, tartsák a távolságot, mert az indiai mutáns akár komoly negyedik hullámot is okozhat. „Jó lenne, ha nem ez a nyár lenne az utolsó” – mondta a politikus.

(Kiemelt kép: Horváth Csaba nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)