Elvetélt az anya, akinek a párját kivégezték a kanadai gyilkos szerelmesek

A Jogában áll hallgatni! című műsor június 24-i adása. A műsorvezető Beck Nóra.

2021. június 25., 13:18

Szerző:

Múlt hét szombaton több hónapos hajsza után Magyarországon csattant a bilincs a kanadai gyilkos szerelmeseken. Oliver K. és Yun L. néhány héttel ezelőtt a kanadai Stoney Creekben egy 39 férfit és 26 éves párját több lövéssel életveszélyesen megsebesítette. A 168 Jogában áll hallgatni! című bűnügyi műsorában újabb szörnyű részletek derültek ki a mészárlás körülményeiről. Kiderült: a pár épp születendő gyermeküket várták. A lövésekbe a férfi azonnal meghalt, a nő túlélte a támadást, de elvetélt – nyilatkozta Jim Callender, a nyomozás vezetője a műsorban.

A gyilkosok egy párt alkottak. A férfi arra a kérdésre, hogy a kanadai „Bonnie és Clyde” néven elhíresült fiatalok miért gyilkolhattak, a folyamatban lévő nyomozás miatt csak szűkszavúan válaszolt. 

„Ők négyen üzlettársak voltak, több közös vállalkozásuk is volt, egy elszámolási vita és érdekellentét lehetett a háttérben”.

– fogalmazott a kanadai rendőr, majd újabb részleteket mesélt el. A kanadai szerelmesek két befolyásos család sarjai voltak. A férfi szlovák gyökerekkel rendelkezett és modellként dolgozott. A barátnője influenszerként több millió követővel berobbant az Instagramra, ahol kompromittáló képeket osztott meg. A lány édesanyja egyébként Kanada egyik sikeres üzletasszonya, aki hatalmas befolyást szerzett a helyi kínai közösségben. 

A gyilkosok után hónapokig kutatott a kanadai rendőrség, végül a nemzetközi elfogató parancs hozta meg a munka gyümölcsét. A pár egy budapesti szállodában élt. Mivel a kanadai hatóságok tudták, hogy a férfi fegyvert tart a szobában, az utcán fogták el őket, a magyar rendőrséggel közösen. A nyomozás vezetőjétől a 168 megtudta, Yun L. Kanadában, párja pedig Magyarországon akar védekezni.