Rendőrökre támadt egy férfi Iharosberényben, lövöldözésig fajult a helyzet

Rendőrökre támadt egy férfi a Somogy vármegyei Iharosberényben szerdán, az egyenruhások két riasztólövést adtak le többszöri felszólítást követően – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség

2024. február 14., 20:28

Szerző:

Mint írták: az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el újabb nyomozást a Somogy vármegyei férfi ellen. Miután a férfi a rendőrökre támadt, a rendőrök kénytelenek voltak riasztó lövést leadni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt büntetőeljárás volt folyamatban. A nyomozó ügyész 2024. február 14-én tervezett eljárási cselekmény elvégzése céljából megjelent a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy Somogy vármegyei településen lévő tartózkodási helyén.

A 6 órára tervezett kutatás kezdetén a férfi rátámadt a – Nagyatádi Rendőrkapitányság állományába tartozó – nyomozási cselekmény biztosítása céljából jelenlévő rendőrökre.

A rendőrök többszöri felszólítást követően két riasztó lövést adtak le.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak.

Drogügy lehet az ügy hátterében, ezért támadhatott rá a férfi a rendőrökre

A Sonline információi szerint a faluban úgy tudják, a férfi korábban már drogügybe keveredett, és most emiatt szálltak ki hozzá, Mentő is érkezett a házhoz, a férfi édesanyját szállították el, de nem tudni hogy rosszul lett-e, egyesek szerint ki kellett szabadítani, mert a férfi robbantással fenyegetőzött.

A lap somogyi igazságügyi forrásból arról értesült, hogy nem történt haláleset, csupán egy „problémás intézkedés”, mert a férfi szembefordult a rendőrökkel. 

Meggyűlik a baja az egyenruhásoknak a drogosokkal

MInt arról beszámoltunk, rendőri intézkedés közben meghalt férfi a II. kerületben, ügyét , a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. A helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint a rendőrséghez február 11-én délben érkezett bejelentés egy II. kerületi társasház lakójától arról, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A járőrök kiérkezésekor a férfi mindkét kezében kést tartott, ezért felszólították, hogy dobja el azokat. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette – ismertette a rendőrség. Tudatták azt is, hogy a BRFK nyomozást indított, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)