Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben. A férfi egyszer csak összeesett.

2024. február 12., 12:04

Szerző:

A rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügyét , a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. A helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint a rendőrséghez február 11-én délben érkezett bejelentés egy II. kerületi társasház lakójától arról, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A járőrök kiérkezésekor a férfi mindkét kezében kést tartott, ezért felszólították, hogy dobja el azokat. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.

A rendőri intézkedés közben a férfi egyszer csak összeesett 

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette – ismertette a rendőrség. Tudatták azt is, hogy a BRFK nyomozást indított, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön is 

Tavaly decemberben számoltunk be róla, hogy rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön. A rendőrségi honlapon megjelent közlemény szerint Dunakeszi Rendőrkapitányság járőrei 2023. november 30-án késő este igazoltattak egy sofőrt Gödön, akiről tudták, korábban eltiltották a járművezetéstől. A rendőröket látva a férfi megpróbált a helyszínről elhajtani. Később a kocsiból nem akart kiszállni, valamint támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben. A zavart férfi ellenállását a rendőrök megtörték, bilincselték és a szolgálati autóba ültették. Autója átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak.

Az őrjöngő férfi percekkel később hirtelen elhallgatott. Eszméletét vesztette, életjelet nem mutatott, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését és értesítették a mentőket. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai átvették a férfi ellátását, azonban már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére elhunyt. A haláleset körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Ezzel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.