Facebookon ismerkedett elrablójával a nagytalmácsi lány

Nagytalmácsi otthonából raboltak el egy 14 lányt vasárnap éjszaka. A lányt a rendőrség azóta megtalálta, és kiderült, hogy Facebookon ismerkedett elrablójával.

2023. január 12., 14:03

Szerző:

A nagytalmácsi (Tălmaciu) otthonából eltűnt 14 éves lány elrablását egy fiú szervezte meg, akivel a Facebookon ismerkedett meg; a fiú anyja is részt vett a lány elrablásában – írta a Transtelex a nyomozást folytató ügyészek közleménye nyomán.

A nyomozás során kiderült, hogy a lányt a szülei már eljegyeztették egy fiúval, akit nem kedvelt. Eközben Facebookon megismert egy másik fiút, akivel megbeszélték, hogy felkeresi a szüleit és megkéri a kezét. A fiú ehelyett a lány beleegyezése nélkül elrabolta őt. A négy feleki (Avrig) férfi, aki behatolt a házba, 6000 eurót kapott, és a fiú anyja is elkísérte őket.

A 14 éves lányt a Brassó megyei Vád település egyik házában találták meg hétfő délután. A rablásban résztvevő öt személyt előzetes letartóztatásba helyezték, és további öt személy ellen vizsgálódnak, akik a gyanú szerint tettestársként vagy felbujtóként vettek részt a lány elrablásában.

(fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.