Letartóztatták a 16. kerületi gyilkosság gyanúsítottját

Múlt hét vasárnap szúrta le a szállásadóját, aki egyben munkát is biztosított a gyilkosnak. 

2022. január 21., 18:12

Szerző:

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, akit a XVI. kerületi Futórózsa utcában múlt vasárnap történt halálos késeléssel gyanúsítanak, írja az MTI.

A Fővárosi Törvényszék a letartóztatás elrendeléséről szóló, pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. február 21-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi január 16-án este – „pontosan meg nem határozható előzmények után” – az utcán mellkason szúrta a sértettet, aki a kórházba szállítását követően elhunyt – tudatták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a letartóztatást. 

A törvényszéki közleményben kifejtették: a gyanúsított nem a bejelentett lakóhelyén élt, az eljárás során derült ki, hogy lakhatását a munkáltatója biztosította. Bár a férfi „ukrán és magyar kettős állampolgár, (...) a szorosabb személyi és vagyoni viszonyai Ukrajnához kötik" – írták.

Hozzátették: mindezeket és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyát, valamint a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés „mértékében rejlő fenyegetettséget" is figyelembe véve megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható.

A letartóztatásról szóló végzés végleges

– olvasható a közleményben.

Múlt vasárnap a XVI. kerületben, az utcán szúrtak meg egy 39 éves férfit, aki az orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette. A gyanúsítottat 48 órán belül elfogták.

Szerdai sajtótájékoztatóján Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a gyanúsított, a 39 éves, Ukrajnában született, magyar állampolgárságú kőműves elsírta magát, megtört és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek.

(Kiemelt kép: police.hu)