Láb nélküli autóvezetőt kaptak el az M6-os autópályán

A 47 éves férfi botokkal irányította a féket és a gázpedált, már nem először bukott le.

2023. május 10., 14:43

Szerző:

Egy mozgásában erősen korlátozott, 47 éves szabadszállási férfi akadt fenn a közúti ellenőrzésen az M6-os autópályán – olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság facebook oldalán megjelent posztban. 

A rend őrei Dunaszentgyörgy térségében állították meg a sofőrt és még az egyenruhások is meglepődtek, amikor kiderült, hogy az autóvezető alsó végtagok nélkül ült a volán mögé. A kocsi azért volt feltűnő már első pillantásra is, mert mind a négy oldalsó ablaka le volt sötétítve – írja a rendőrségi beszámoló, hozzátéve: ez volt a legkisebb probléma. A 47 éves férfi ugyanis lábak nélkül vezette az az autót.

A szabadszállási sofőr farudakat erősített a pedálokhoz és azokat használva haladt az autópályán. Miután lefülelték a rendőrök elkérték, a jogosítványát, de kiderült, hogy nincs és sosem volt vezetői engedélye a férfinak. Sőt, ezúttal is eltiltás hatálya alatt vezetett és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság egy korábbi lebukás alkalmával.

Magyarországon egyébként vezethet autót, akinek hiányzik az alsó végtagja, de ebben az esetben szükség van az autó némi átalakítására. 

(Fotó: Láb nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök az M6-oson. Forrás: Tolna Vármygei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala.)