Forgalmi változások lesznek az I Bike Budapest felvonulás miatt szombaton

A szombati I Bike Budapest kerékpáros felvonulás idején – 16 és 18 óra között – több ponton a közúti forgalom nem haladhat, ezért a közösségi közlekedés érintett járatai módosított útvonalon közlekednek.

2023. április 21., 17:29

Szerző:

Az I Bike Budapest felvonulása szombaton 16 órakor indul a Hősök teréről az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Alagút-Alagút utca-Attila út-Döbrentei tér-budai alsó rakpart-Petőfi híd (Buda irányú közúti sávok)-Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd (Buda irányú közúti sávok)-Margitsziget útvonalon.

A rendezvény idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárás várható. A demonstráció útvonalával megegyező nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a gépjárműforgalmat. A Petőfi hídon és a Margit hídon a Buda felé tartó közúti forgalmat a villamosvágányra terelik.

Várhatóan 15.50 és 17 óra között, a Dózsa György út zárásakor a 20E autóbusz nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca/Róbert Károly körút csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg. A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as autóbuszok a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerülik el, ezért nem érintik a Hősök tere és a Benczúr utca megállót, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. A terelt szakaszon a 70-es és a 72-es troli érintett megállóiban lehet felszállni ezekre. A 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A 72-es és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá. A 83-as trolibusz 16.30 és 18 óra között a Közraktár utca zárása idején módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Zsil utca, a Czuczor utca és a Fővám tér M megállóhelyeket. Ideiglenesen a Lónyay utcában és a Kálvin térnél, a Vámház körúton áll meg.

A 105-ös autóbusz 15.40 és 17.40 között a Gyöngyösi utca M és a Mexikói út M, illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar M megállóhelyek között közlekedik, a Hun utca és a Krisztina tér közötti megállókat nem érinti. A 15-ös autóbusz 16 és 18 óra között a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Közraktár utca lezárása idején rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca M és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik. A 16-os, a 178-as és a 216-os autóbuszok 16 óra és 17.40 között az Alagút, a Széchenyi lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek. Az 5-ös autóbusz 16.10 és 17.40 között Rákospalota felé az Alagút utca helyett a Krisztina téren áll meg, a Pasaréti tér felé a Szarvas tér és a Dózsa György tér helyett a 110-es és a 178-as buszok Döbrentei tér és Krisztina tér közötti megállójában áll meg. A 26-os autóbusz a rendezvény és a Vivicittá futóverseny miatt szinte egész nap, előreláthatólag 7.00 és 19.30 között rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között közlekedik.

(Kiemelt képünkön: I bike Budapest. Fotó: Pozsonyi Roland / 168 archív)