Közúti ellenőrzésen bukott le egy nő, elvezette a rendőröket a díleréhez

Több mint 30 millió forintnyi kábítószert és valutát foglaltak le.

2021. július 22., 15:02

Szerző:

Sikeres napot zárhatott július 14-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya, amikor egy közúti ellenőrzésen egy nőnél drogot találtak. A 29 éves nő elvezette őket a drogkereskedőhöz, akitől vásárolni szokott. 

Épp egy ilyen beszerző útról tartott hazafelé, amikor leállították a rendőrök, akik maguk sem gondolták volna, hogy ebből a közúti ellenőrzésből ekkora drogfogás lesz. A nőnél 5 csomag kábítószergyanús anyagot találtak, de hogy védje magát, elárulta, hol találják meg azt a férfit, akihez heti rendszerességgel járt drogot vásárolni.

A nyomozók a házkutatáson a 49 éves budapesti férfi lakásában csaknem 4 gramm por alapú, 60 ampullányi és további 1,6 liter folyékony kábítószergyanús anyagot, valamint a kábítószer adagolásához és árusításához használt eszközöket, továbbá közel 16 millió forint értékű valutát is találtak. A drogok értéke előzetes becslések alapján meghaladta a 15 millió forintot – írta a police.hu

A rendőrség a férfi letartóztatását kérte az ügyészségtől kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt. A 29 éves nőt kábítószer-birtoklás miatt hallgatták ki, ő szabadlábon védekezhet.

(Kiemelt kép: A budapesti rendőrök több, mint 15 millió forint értékű kábítószert találtak a férfinál. Fotó: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.