Tizennégy év százharminc késszúrásért: elítélték a jászladányi gyilkost

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizennégy év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a 23 éves, büntetlen előéletű jászladányi férfit, aki  csaknem százharminc késszúrással ölte meg feleségét 2021. decemberben – közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

2023. szeptember 5., 16:49

Szerző:

A tájékoztatás szerint a férfi 2021. december 30-án jászladányi otthonukban egy hét centiméter pengehosszúságú késsel csaknem százharminc késszúrással megölte a feleségét, mert nem tudta elfogadni, hogy a nő megcsalta.

Az ügyben 2022. augusztus 5-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok  Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék előkészítő ülést, majd három tárgyalást tartott, és az utolsón, 2023. szeptember 5-én ítéletet hozott – közölték.

A döntést a vádlott tudomásul vette, az ügyészség és a vádlott védője azonban három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni – tájékoztattak.

Az ítélet egyelőre nem jogerős.

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: ugyeszseg.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.