Kulturális államtitkár: az új SZFE izgalmas és pezsgő szellemi műhely. Pont!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) izgalmas és pezsgő szellemi műhely – hangsúlyozta az intézmény hétfői budapesti tanévnyitó és díszdiploma-átadó ünnepségén a kultúráért felelős államtitkár.

2023. szeptember 11., 17:44

Szerző:

Závogyán Magdolna köszöntőjében kiemelte: ebben a korszerű, nyitott, befogadó szellemiségű és a legmagasabb szakmai színvonalat nyújtó intézményben minden együtt van a szabad, méltó körülmények között folytatott tanuláshoz és alkotáshoz

 – emelte ki.

Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, hogy sok még a teendő az SZFE-n infrastrukturális területen is, de az alap a szabad légkör biztosítása, hiszen szabadságérzet nélkül nem lehet alkotni, nem lehet komoly dolgokat létrehozni.

Sepsi Enikő, az SZFE frissen kinevezett rektora elmondta, több mint tízszeres volt a túljelentkezés az egyetemre, így a legjobb magyar tehetségek tanulhatnak ott.

(Kiemelt képünk illusztráció. SzFE hallgatója a Vas utcai épületben. Fotó: Merész Márton)

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.