Alföldi Róbert kapta az Iglódi István-emlékgyűrűt

A díjat minden év májusában ítélik oda egy olyan színművésznek, aki szoros kapcsolatban állt Iglódi Istvánnal. Idén Alföldi Róbert kapta az Iglódi István-emlékgyűrűt.

2024. május 14., 15:33

Szerző:

Alföldi Róbert színész-rendezőt meglepetésszerűen, egy előadása közben tüntették ki az Iglódi István-emlékgyűrűvel, amelyet az elhunyt színművész özvegye, Iglódiné Fábry Zsuzsa adott át neki – írja a Színház Online.

Alföldi Róbert vasárnap egy különleges elismerés részese lett, amikor Iglódiné Fábry Zsuzsa személyesen adta át neki az Iglódi István-emlékgyűrűt az előadása közben. Az emlékgyűrűt 2011-ben alapították, hogy Iglódi István, a Pesti Magyar Színház egykori igazgatójának emlékét ápolják. A díjat minden év májusában ítélik oda egy olyan színművésznek, aki szoros kapcsolatban állt Iglódi Istvánnal. A korábbi díjazottak között olyan nevek szerepelnek, mint Kubik Anna, Rancsó Dezső, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Soltész Bözse, Méhes László, Pápai Erika, Őze Áron, Gregor Bernadett és Cserna Antal, valamint a tavalyi díjazott Igó Éva. Idén Alföldi Róbert kapta meg ezt a rangos elismerést.

Alföldi az eseményről Facebook-posztban számolt be, ahol leírta, hogy a Network című előadás alatt, a tapsot követően Puskás Tamás, a darab igazgatója és szereplője hívta színpadra Iglódiné Zsuzsát. Az özvegy asszony bejelentette, hogy idén Alföldi kapja a díjat, ami nagy meglepetést és örömet okozott a rendezőnek. Alföldi meghatódottan emlékezett vissza Iglódi Istvánra, mint fontos pedagógusra és arra a színházi világra, amit tőle kapott. Kiemelte, hogy Iglódi István más szemszögből közelítette meg a színházat, mint más mesterei, és hálás volt azért, hogy beszélhettek róla. Az elismerés átvételekor Alföldi könnyes szemmel gondolt a zenés mesterség tanárára, és köszönetet mondott Iglódiné Zsuzsának a megtiszteltetésért.

(Fotó: Facebook/Alföldi Róbert)

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. A közmédia elismeréseit a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este.